SLEPOG SINA VODI NA SVAKU UTAKMICU, ONO ŠTO SVAKI PUT RADI JE ZA DIVLJENJE: Ovo će vam naterati SUZE NA OČI (VIDEO)
Dečak Nikola, Foto: Prinstcreen/Twitter/@pringrecco

dirljivo

SLEPOG SINA VODI NA SVAKU UTAKMICU, ONO ŠTO SVAKI PUT RADI JE ZA DIVLJENJE: Ovo će vam naterati SUZE NA OČI (VIDEO)

Silvija Greko vodi svog potpuno slepog sina Nikolasa na svaku utakmicu i zajedno sa njim navija

Objavljeno:

"Ako Bog želi da zaštiti ženu, da joj sina" - izreka je koja se apsolutno može primeniti na Silviju Greko, naizgled običnu ženu iz Brazila. Međutim, Silvija nikad to nije ni bila, jedna od mnogih, a i napismeni dokaz da je posebna stigao je 2019. godine kada je nagrađena za najboljeg navijača po izboru FIFA, a razlog za ovo priznanje sigurno zaslužuje i neki trofej za majku godine.

Naime, njen sin Nikolas rođen je slep! On je na svet došao pet meseci ranije nego što je bilo predviđeno, težak je bio samo pola kilograma, a zbog komplikacija na porođaju nije mu se formirala mrežnjača. Pored toga što je slep, dijagnostikovan mu je i lakši autizam.

Silviji je, jasno, bilo jako teško da svom sinu pruži sve što detetu treba, bilo je problema u socijalizaciji sa okolinom, ali je hrabra majka našla način da Nikolasu pruži "novi vazduh".

Silvijina velika ljubav prema fudbalu je na neki način pomogla nesrećnom dečaku. Ona je veliki fan Palmeirasa i tu ljubav i strast je želela da prenese na svog sina. Vodila ga je na utakmice i tamo mu prenosila čitavu atmosferu sa stadiona.

- Od detinjstva živim fudbal. Živim Palmeiras. Fudbal u mom životu, u životu mog sina, menja život. To je ljubav koja preobražava; ljubav prema umetnosti igranja fudbala. A onda sam suptilno počela da pripovedam sve drame. Tako da je od tada postalo uobičajeno da mu pripovedam - pričala je Silvija.

- Opisaću i detalje okruženja, karakteristike svakog igrača, da li ima farbanu kosu, duge rukave, boju kopački. Pričanje o cilju je najuzbudljiviji deo, u to ne sumnjam.

Nikolas je stekao strast prema fudbalu i na stadionu se oseća potpuno slobodno.

- Na stadionu je potpuna sloboda, transformisan je, oseća se opušteno, ustaje, navija i skače. Nikolas postaje još jedno dete. Ja sam Nikolasove oči. Zaista se trudim da mu prenesem ono što osećam, sa emocijom majke koja je obožavalac i narator - kaže hrabra majka.

Ono što Silvija radi ne samo da u velikoj meri pomaže Nikolasu u njegovoj socijalizaciji, već i drugima daje priliku da komuniciraju sa hendikepiranima, koji su često prepušteni margini društva.

- Za mene je biti majka najbolja stvar na svetu, to je srce, to je duša, to je život, to je sve - završila je Silvija.

Nikolas danas ima 16 godina, a zanimljivo je da njegov otac i sestra nisu navijači Palmeirasa. Ljubav prema "Zelenim papagajima" proistekla je i zahvaljujući Nejmaru!

Naime, Silvija je uspela da dođe do Nejmara i prilikom tog susreta legendarni Brazilac je uspeo da ubedi Nikolasa da je Palmeiras pravi klub.

- Nejmar ga je podigao na ramena i prošao rukom kroz Nikolasovu kosu, bio je to veliki trenutak! Pa sam pitala Nejmara za koji je tim navijao kao dete, a on je rekao da je navijač Palmeirasa! Potom sam rekla: Vidiš li, Nikolas? Tvoja majka, tvoj igrač… Mislim da bi tvoj tim trebalo da bude Palmeiras - rekla je neverovatna Silvija.

Bonus video:

02:56

Iako je slep, seče drva, kosi, okopava i uspešan je sportista

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.