OGLASIO SE ZVANIČNIK HAMASA SA VESTIMA KOJE ĆE CELU PLANETU DIĆI NA NOGE! Nakon POSETE RUSIJI, izjavio da...
Palestina, Foto: EPA Isaac Fontana

palestina i izrael

OGLASIO SE ZVANIČNIK HAMASA SA VESTIMA KOJE ĆE CELU PLANETU DIĆI NA NOGE! Nakon POSETE RUSIJI, izjavio da...

Hamas je otkrio Rusiji da li može da oslobodi sve taoce koji su zarobljeni 7. oktobra 2023. godine

Objavljeno:

Član delegacije palestinskog Hamasa koja je u poseti Rusiji izjavio je danas da je toj organizaciji potrebno vreme da otkrije gde se nalaze svi taoci koji su oteti 7. oktobra u napadu na Izrael.

Zvaničnik Hamasa imenovan kao Abu Hamid rekao je za ruski dnevnik Komersant da je ta organizacija uvek bila voljna da oslobodi civile, ali joj je "potrebno vreme da ih nađe".

On tvrdi da razne organizacije drže taoce i da je potreban prekid vatre kako bi se omogućilo Hamasu da ih nađe i oslobodi.

1 / 7 Foto: AP Photo Abed Khaled

U oslobađanju talaca, kojih je kako navodi izraelska vojska više od 220, posreduju Katar i Egipat. Do sada su oslobođene četiri žene, dve Amerikanke i dve Izraelke.

Katarski ambasador u SAD Mešal bin Hamad al-Tani razgovarao je sa Izraelcem Avihajem Brodecom čije troje dece je zatočeno u Gazi, javili su izraelski mediji.

Brodec koji je demonstrirao ispred Ministarstva odbrane Izraela u Tel Avivu se zahvalio katarskom izaslaniku na uloženim naporima za oslobađanje talaca.

On je zamolio Al-Tanija da nastavi sa pregovorima kako bi se oslobodila njegova porodica i još tridesetak druge dece koje su oteli ekstremisti.

Delegacija zvaničnika Hamasa, predvođena članom političkog krila Musom Abu Marzukom, se u četvrtak u Moskvi sastala sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Mihailom Bogdanovim i razgovarala o oslobađanju talaca.

Izrael je oštro kritikovao Rusiju što je bila domaćin zvaničnicima Hamasa.

Bonus video:

01:17

NE MOGU SE OTETI UTISKU DA JE OVAJ SUKOB IZREŽIRAN! Milašinović: Izrael i Hamas imaju krvavu istoriju

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.