OPET SE OGLASIO PUTIN O RATU U IZRAELU! Obratio se DIREKTNO NJIMA, pa UPOZORIO na ONO ŠTO PRETI!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

dramatično

OPET SE OGLASIO PUTIN O RATU U IZRAELU! Obratio se DIREKTNO NJIMA, pa UPOZORIO na ONO ŠTO PRETI!

On je kazao da je drugim svetskim liderima u telefonskim razgovorima rekao da ako se to ne učini, postoji rizik od mnogo šireg sukoba

Objavljeno: 09:52h

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je da bi se sukob Izraela sa Hamasom mogao proširiti daleko izvan Bliskog istoka i rekao da je pogrešno što se nevine žene, deca i stariji u Pojasu Gazi kažnjavaju za zločine drugih ljudi.

"Krvoproliće u regionu mora da stane", rekao je Putin na sastanku sa verskim liderima u Kremlju.

On je kazao da je drugim svetskim liderima u telefonskim razgovorima rekao da ako se to ne učini, postoji rizik od mnogo šireg sukoba.

Izrael/Ilustracija
Izrael/Ilustracijafoto: EPA-EFE ATEF SAFADI

"Naš zadatak danas, naš glavni zadatak je da zaustavimo krvoproliće i nasilje", rekao je Putin, navedeno je transkriptu sastanka koje je objavio Kremlj.

Prema Putinovim rečima, dalja eskalacija krize bila bi izuzetno opasna i imala destruktivne posledice i to ne samo za region Bliskog istoka, već bi se mogla preliti daleko izvan granica tog regiona.

On smatra da određene snage nastoje da izazovu dalju eskalaciju i da u sukob uvuku što više drugih zemalja i naroda.

Vladimir Putin
foto: Printscreen/Youtube/SkyNews

Cilj je, kako je rekao, bio da se "pokrene pravi talas haosa i međusobne mržnje ne samo na Bliskom istoku, nego i daleko izvan njegovih granica".

"U tu svrhu, između ostalog, oni pokušavaju da igraju na nacionalnim i verskim osećanjima miliona ljudi", naveo je Putin.

Bonus video:

01:43

HAMAS JE 2 GODINE SKLADIŠTIO 5.000 RAKETA, A IZRAEL NIŠTA NIJE OTKRIO! Pandurević tvrdi: Operacija napada nije bila složena

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.