LJUBAVNA PRIČA LEPE KRALJICE JE POČELA TAJNOM O KOJOJ CEO SVET I DANAS BRUJI: Jedan DETALJ niko nije ZNAO...
Kraljica Leticija i kralj Felipe, Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

ŠPANSKI KRALJEVSKI PAR

LJUBAVNA PRIČA LEPE KRALJICE JE POČELA TAJNOM O KOJOJ CEO SVET I DANAS BRUJI: Jedan DETALJ niko nije ZNAO...

Svoju vezu krili su od svih, pa čak i od najbližih saradnika

Objavljeno:

Kraljica Leticija i španski kralj Felipe imaju interesantnu ljubavnu priču, a nedavno su, čak 20 godina kasnije, ponovili čuveno rukovanje, o kojem je često brujao ceo svet.

Oni su prisustvovali ceremoniji dodele nagrada princeze od Asturije 2023. u pozorištu Kampoamor u Ovijedu, gde su se simbolično rukovali kao što su to učinili pre tačno 20 godina, dok još niko nije znao da su u tajnoj vezi.

Kako priča kaže, 24. oktobra 2003. tadašnji princ Felipe otišao je iza kulisa dodele nagrada (koje su tada bile poznate kao nagrade Princa od Asturije) da se zahvali medijskoj ekipi koja je izveštavala sa događaja.

Felipe, koji je tada bio naslednik španskog prestola, rukovao se sa novinarkom Televizije Espanjola Leticijom Ortis Rokasolano, koja je izveštavala o nagradama.

Kraljica Leticija
Kraljica Leticijafoto: Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia

Prema blogu obožavatelja Couture and Rojals, čak ni Leticijine kolege nisu znale da se ona mesecima tajno zabavljala sa kraljem! Samo nekoliko dana kasnije, 1. novembra 2003, par je objavio svoju veridbu iz bašte palate El Pardo i najavio da će se venčati 2. maja 2004. u katedrali Almudena u Madridu.

Kraljica Leticija i kralj Felipe
Kraljica Leticija i kralj Felipe foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

U vreme kada su otpočeli vezu, Leticija je već bila poznato lice širom Španije zbog svoje voditeljske karijere na TVE. Izveštavala je iz Vašingtona o predsedničkim izborima u SAD 2000. i sa Ground Zero nakon napada 11. septembra, kao i iz rata u Iraku 2003. godine.

Felipe i Leticija su kasnije dobili ćerke princezu Leonor (17) i princezu Sofiju (16), koje su im se pridružile na ceremoniji dodele nagrada princeze od Asturije u petak.

Događaj je okupio porodicu — uključujući i Felipeovu majku, kraljicu Sofiju Princeza Leonor se trenutno školuje na Generalnoj vojnoj akademiji u Saragosi, prateći tradicionalni put za prestolonaslednika, dok je princeza Sofija upisana na UVC Atlantic College u Velsu.

U nastavku pogledajte prilog o kraljici Elizabeti:

01:47

ELIZABETA II SPASILA RUSE OD PROPASTI! Stručnjak otkrio kako je pokojna kraljica PROMENILA TOK ISTORIJE I ZAUSTAVILA HITLERA

(Espreso/ Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.