KRATKA HALJINA, NOGE KAO U NISKIM STRASTIMA: Skandalozne FOTKE sa venčanja ZAHAROVE ćemo VEČNO PAMTITI, kakva BOMBA
Marija Zaharova, Foto: Dragana Udovičić

ISPLIVALI SVI DETALJI

KRATKA HALJINA, NOGE KAO U NISKIM STRASTIMA: Skandalozne FOTKE sa venčanja ZAHAROVE ćemo VEČNO PAMTITI, kakva BOMBA

Marije Zaharove neretko pravi spektakle, a njena životna priča kao stvorena za filmski scenario

Objavljeno: 12:19h

Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, vešto krije svoj privatni život, ali ipak postoje određeni detalji o njoj koji su procureli u javnost. Jedan od njih su i fotografije sa njenog venčanja koje su ceo svet ostavile u šoku, a koje ćemo večno pamtiti.

Marija Zaharova, desna ruka Sergeja Lavrova, u javnosti je poznata kao jedna od najkontroverznijih i najživopisnijih ličnosti na političkoj sceni Rusije.

Njeni nastupi su sušta suprotnost zvaničnog političkog obraćanja i zbog toga se često nalazi u centru pažnje, bilo da se svađa sa novinarima, napada poznate političare i svetske lidere, ili dok liže jagode na snimku dok u Ukrajini besni rat.

Marija Zaharova dolazi iz loze diplomata. Njen otac, Vladimir Zaharov, je preselio porodicu u Peking krajem 1981. godine da bi radio u sovjetskoj ambasadi. Veći deo svoje karijere je posvetio Kini, gde je dospeo do mesta zamenika generalnog sekretara Šangajske oraganizacije za saradnju.

Marija profesionalno korača stopama svog oca, ali je temperament i narav povukla na majku. Irina Zaharova je istoričarka umetnosti koja radi u čuvenom Puškinovom muzeju.

Porodica Zaharov je bila u Pekingu kada su saznali za raspad Sovjetskog Saveza 1991. godine.

Po povratku u Rusiju, Zaharova je upisala prestižni Moskovski državni institut za međunarodne odnose 1993. godine. Fokusirala se na Kinu i diplomirala sa odličnim uspehom 1998.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Karijera

Od 2003. do 2005. i od 2008. do 2011. godine radila je u Odeljenju za informisanje i štampu Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije. Od 2005. do 2008. bila je novinski sekretar Stalne misije Ruske Federacije pri Ujedinjenim nacijama u Njujorku.

Od 2011. do 10. avgusta 2015. godine Zaharova je bila zamenik načelnika Odeljenja za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije. Njene dužnosti su bile organizovanje i vođenje brifinga portparola Ministarstva spoljnih poslova, organizacija rada zvaničnih naloga ministarstva na društvenim mrežama i informativna podrška inostranim posetama ministra spoljnih poslova.

Dana 10. avgusta 2015. godine, naredbom Ministarstva spoljnih poslova Zaharova je imenovana za direktora Odeljenja za informisanje i štampu. Zaharova je postala prva žena na ovoj funkciji.

Godine 2016. izabrana je za jednu od BiBiSi-jevih 100 žena.

Zaharova je poznata po svom učešću u političkim tok-šou emisijama na ruskoj televiziji i po tome što je komentarisala osetljiva politička pitanja na društvenim mrežama. Ona je jedna od najcitiranijih ruskih diplomata.

Marija Zaharova
Marija Zaharovafoto: Profimedia

Privatni život

Zanosna plavuša se udala u 07. novembra u Njujorku 2005. godine za Andreja Makarova, koji je takođe diplomata, u ruskom konzulatu u Njujorku

Par ima ćerku Marijanu rođenu u avgustu 2010. godine, a pre više od decenije su očigledno bili veoma "razuzdani", ako je suditi fotografijama sa njihovog venčanja.

Njene fotografije sa venčanja su širom sveta protumačene kao prilično vulgarne.

Na njima možemo da vidimo da je Marija za posebnu priliku izabrala kratku belu venčanicu, bele čarape i dugačke rukavice. Tanke obrve su joj iscrtane olovkom, a za mladence je angažovana bela limuzina.

Bonus video:

00:49

ZAHAROVA: TROVALI STE JUGOSLAVIJU OSIROMAŠENIM URANIJUMOM

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.