VODA IZBACILA ČUDNO STVORENJE NA OBALU OSTRVA! Meštani ga odmah zakopali, a naučnici TVRDE OVO (FOTO)
Foto: Printscreen/facebook/New Irelanders Only

STRAŠNO

VODA IZBACILA ČUDNO STVORENJE NA OBALU OSTRVA! Meštani ga odmah zakopali, a naučnici TVRDE OVO (FOTO)

Misteriozna bela masa se po definiciji smatra globsterom

Objavljeno:

Jezivi ostaci nepoznatog stvorenja koje je voda izbacila na udaljeno ostrvo Papue Nove Gvineje zbunilo je stručnjake koji i dalje ne znaju o kome se tačno radi.

Lokalno stanovništvo je brzo zakopalo ostatke pre nego što je uzorak DNК mogao da bude uzet tako da su naučnicma na raspolaganju samo fotografije nastale na mestu događaja.

Misteriozna bela masa se po definiciji smatra globsterom. Globster je termin koji se koristi za mase morskog mesa koje se ponekad nalaze na plažama u različitim stanjima propadanja.

Naučnica za životnu sredinu Helena Marš navodi da veruje da se na fotografijama vide ostaci neke morske životinje, a ne čoveka.

- Nadalje svako može da nagađa o čemu se radi - dodala je Marš.

Specijalista za morske sisare Saša Huker navodi da se na fotografijama verovatno vidi raspadnuti kit jer je poznato da postanu beli kao duh kada uginu. Stručnjak za kitove i delfine Erih Hojt ne isključuje mogućnost da je globster dugong iliti morska krava. Hojt navodi da je siguran da je ono što je pronađeno mrtvo nedeljama.

Morski biolog Gregori Skomal na globsteru je primetio dušnik.

- Na početku sam mislio da je velika ajkula, ali kada sam proveo gomilu vremena gledajući fotografije više sam uveren da je to kit zbog oblika repa i lokacije peraja - navodi Skomal.

Jens Kjuri, glavni naučnik Havajske fondacije za pacifičke kitove, smatra da količina loja ukazuje na morskog sisara, a ne na ajkulu.

Bonus video: OVO ŠTO JE IZRAEL URADIO TO U SVETU MOŽE DA URADI JOŠ SAMO JEDNA DRŽAVA! Španović: To je mnogo teška stvar!

03:29

OVO ŠTO JE IZRAEL URADIO TO U SVETU MOŽE DA URADI JOŠ SAMO JEDNA DRŽAVA! Španović: To je mnogo teška stvar!

(Espreso/Kurir/NY Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.