"LIČNO SAM ODGOVORAN": Oglasio se ŠEF izraelskih obaveštajaca!
Ronen Bar, Foto: YOSSI ZELIGER / AFP / Profimedia

nisu mogli da upozore?

"LIČNO SAM ODGOVORAN": Oglasio se ŠEF izraelskih obaveštajaca!

Agencija navodi da je najmanje 10 članova Šin Beta ubijeno tokom napada Hamasa 7. oktobra

Objavljeno:

Šef izraelske bezbednosne agencije Šin Bet navodi da je lično odgovoran za nedostatak ranog upozorenja za napad Hamasa na Izrael.

- Uprkos nizu akcija koje smo sproveli, nažalost, nismo bili u mogućnosti da generišemo dovoljno upozorenje koje bi omogućilo da napad bude osujećen. Odgovornost je moja jer se ja nalazim na čelu organizacije. Biće vremena za istrage. Sada se borimo - napisao je Ronen Bar u poruci članovima agencije.

Lokalni mediji navode da je nekoliko sati pre napada 7. oktobra, odbrambeni establišment identifikovao neobično kretanje u Pojasu Gaze, što je dovelo do kasnonoćnog telefonskog razgovora između visokih zvaničnika, ali su znaci uglavnom odbačeni.

Ronen Bar
Ronen Barfoto: YOSSI ZELIGER / AFP / Profimedia

Ipak, prema izveštajima medija na hebrejskom jeziku, Bar je otišao u sedište agencije i naredio da se rasporedi mali tim raspoređen na granici Pojasa Gaze očekujući napad manjeg obima.

Agencija navodi da je najmanje 10 članova Šin Beta ubijeno tokom napada Hamasa 7. oktobra.

- Mi smo u ratu, a ne u rundi borbe. Rat se završava odlučnom pobedom i promenom situacije. Nema granice i nema vremenskog ograničenja. Do samog kraja - dodaje Bar.

Bonus video:

01:38

HAMAS PUCA U LEĐA SVAKOM KO POKUŠA DA SE EVAKUIŠE IZ GAZE! Obradović tvrdi: Dok god je Izrael u odbrani IMAĆE PODRŠKU AMERIKE

(Espreso / Kurir.rs/Times of Israel)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.