RODILA ČETVORO DECE, PREŠLA PEDESETE I IZGLEDA KAO BOGINJA: Jedna od NAJLEPŠIH žena ARAPSKIH ŠEIKA mami UZDAHE!
Kraljica Ranija od Jordana, Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

SAVRŠENSTVO BEZ MANE

RODILA ČETVORO DECE, PREŠLA PEDESETE I IZGLEDA KAO BOGINJA: Jedna od NAJLEPŠIH žena ARAPSKIH ŠEIKA mami UZDAHE!

Osim što je aktivna i poznata na političkoj sceni, Ranija neretko privlači pažnju svojim neprevaziđenim stilom

Objavljeno: 11:21h

Među najlepšim ženama arapsih šeika, nalazi se Ranija el Abdulah, kraljica Jordana, žena kralja Abdulaha II i majka naslednika prestola, princa Huseina. Jordanska kraljica važi za jednu od najpoznatijih žena u arapskom svetu. Aktivno se bori za ženska prava, koja uključuju ekonomsku nezavisnost, poštovanje, donošenje odluka i mnoge druge stvari koje su ženama u arapskom svetu onemogućene.

Osim što je aktivna i poznata na političkoj sceni, Ranija neretko privlači pažnju svojim neprevaziđenim stilom.

Ranija je pohađala privatnu školu Nju Ingliš u Kuvajtu, da bi 1987. započela obrazovanje na američkom fakultetu u Kairu, na kojem je studirala ekonomiju i informatiku. 1991. godine je diplomirala, a magistarske studije je nastavila u Švajcarskoj.

Kraljica Ranija od Jordana
Kraljica Ranija od Jordanafoto: EPA-EFE/Daniel Gonzalez

U junu 1993. godine Ranija i Abdulah izgovorili su sudbonosno "da" uz tradicionalnu muslimansku ceremoniju. Ranijom je najviše bila impresionirana baka Abdulaha II, kraljica Zein al Šaraf Talal, koja je na venčanju izgovorila: "Ti si dijamant koji će postati deo porodice Hašemita".

Par je svoju veliku ljubav krunisao decom. Inače, surpužnici su dobili četvoro dece - ćerke Iman i Salmu i sinove Huseina i Hašema. Zanimljivo je da je Ranija sa 28 godina postala najmlađa kraljica na svetu, dok je veoma mlada postala svekrva i tašta. Naime, Ranija ima 53 godine, a mnogi komentarišu da izgleda višestruko mlađe.

Kraljica Ranija od Jordana
Kraljica Ranija od Jordanafoto: EPA-EFE/AMEL PAIN

Dobra svekrva

Princ Husein, prestolonaslednik Jordana, venčao se sa svojom partnerkom Radžvom Al-Saifom u palati Zahran u Amanu prema islamskom obredu. Sudbonosno "da" izgovorili su pre više od 700 zvanica iz čitavnog sveta na raskošnoj ceremoniji. O vakom detalju se vodilo računa, te je sve odisalo neopisivim luksuzom, ali i elegancijom.

Kako prenose strani mediji, kraljica Ranija je priželjkivala upravo ovakvu ženu.

- Presrećna sam što ste svi vi mogli da dođete i slavite s nama", kazala je kraljica zvanicama. "Nikad neću zaboraviti koliko smo bili uzbuđeni kralj i ja kad nam je Al Husein rekao da želi da se oženi Radžvom. Ona je savršen odgovor na sve moje molitve - obratila se kraljica Ranije prisutnima.

I tokom devojačke večeri koja se naziva "veče kane" Huseinova majka nije krila oduševljenje novom snajkom. I Radživnoj majci je tada uputila emotivne reči:

- Ovo je sad njena zemlja, ovo je njen narod. Al Husein i mi ćemo dobro voditi računa o njoj. Ona je od sada moja treća ćerka.

Kraljica Ranija od Jordana
Kraljica Ranija od Jordanafoto: EPA-EFE/Olivier Douliery / POOL

Još bolja tašta

Mlada princeza Iman bin Abdula udala se za svog verenika Džamila Aleksandra Termiotisa u martu ove godine. Kraljica Ranija čestitala je ćerki i zetu venčanje na svom Instagramu i poručila Iman da joj želi mnogo ljubavi, radosti i smeha.

Takođe je uz kratak video ćerki uputila dirljive reči:

"Moja draga Iman, ovo nije zbogom, jer si ti uvek u mom srcu i mojim mislima. Bog te blagoslovio", napisala je Ranija.

Bonus video:

01:47

ELIZABETA II SPASILA RUSE OD PROPASTI! Stručnjak otkrio kako je pokojna kraljica PROMENILA TOK ISTORIJE I ZAUSTAVILA HITLERA

(Espreso/ Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.