"REKLI SU DA ĆE NAS PORAZITI...": Putinove reči ODJEKNULE SVETOM! Rusija je SPREMNA, čeka se samo JEDNO!
Vladimir Putin, Foto: EPA-EFE/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK /KREMLIN

ŠTA LI ĆE BITI?

"REKLI SU DA ĆE NAS PORAZITI...": Putinove reči ODJEKNULE SVETOM! Rusija je SPREMNA, čeka se samo JEDNO!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je Rusija spremna da počne pregovore sa Ukrajinom, ali da postoji uslov za to

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Ukrajina, ako želi da počne pregovore sa Rusijom, treba da poništi dekret o zabrani pregovora i da objavi spremnost za dijalog.

- Predsednik Ukrajine je izdao dekret koji zabranjuje vođenje mirovnih pregovore sa nama. Svima, i njemu samom. Pa, kako se može pregovarati ako oni to ne žele, čak su izdali i regulatorni dokument koji zabranjuje te pregovore - rekao je Putin u intervjuu Kineskoj centralnoj televiziji uoči posete Kini.

On je dodao da ukrajinska strana, ako želi da započne pregovore, prvo treba da poništi taj dekret.

- I da objave spremnost za te pregovore. Mi smo spremni, uključujući i korišcenje predloga naših kineskih prijatelja - rekao je Putin, a prenosi agencija RIA Novosti.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA-EFE/ ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK /KREMLIN

"Rusija zahvalna Kini"

On je istakao da je Rusija zahvalna Kini za napore s ciljem okončanja rusko-ukrajinske krize.

- Da, zahvalni smo našim kineskim prijateljima što misle o tome o tome kako da okončamo ovu krizu - rekao je Putin i dodao da je Moskvi od velikog značaja ukrajinski nesvrstani status.

- Nesvrstani status Ukrajine je od velikog značaja za nas. Širenje NATO na Ukrajinu Moskva vidi kao pretnju - poručio je Putin.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: EPA/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK /KREML

"Gubici Ukrajine osam prema jedan"

Gubici Ukrajine tokom kontraofanzive u poređenju sa gubicima ruske vojske su otprilike osam prema jedan, izjavio je ruski predsednik.

- Rekli su da će poraziti Rusiju i pobediti na bojnom polju, da će strateški poraziti Rusiju. Počeli su aktivne vojne operacije, tzv. kontraofanzivu. To traje od 4. juna. Još nema rezultata, gubici su ogromni - otprilike jedan prema osam - rekao je Putin.

On je dodao da je Rusija još na pregovorima u Istanbulu izrazila spremnost da okonča sukob mirnim putem, istovremeno obezbeđujući svoje legitimne interese, prenosi Interfaks.

- Tamo je ukrajinska strana za sebe predvidela veoma strog bezbednosni okvir i mi smo se sa tim saglasili. Ali, čim su se naše trupe povukle od glavnog grada Ukrajine, Kijeva, ukrajinska strana je sve te sporazume odmah bacila u vatru - rekao je Putin.

Bonus video:

01:40

AZERBEJDŽAN ISKORISTIO RAT U UKRAJINI ZA NAPAD NA NAGORNO-KARABAH? Analitičar: Jermenija je u latentnom sukobu sa Rusijom

(Espreso/ Blic/ Agencije/ Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.