PUTINOVE REČI ODJEKNULE SVETOM, ONO ŠTO JE IZGOVORIO ĆE SVI DOBRO ZAPAMTITI: Amerikanci će POLUDETI nakon ovoga!
Vladimir Putin, Foto: EPA / ALEXEY NIKOLSKY / SPUTNIK / KREM

UDARIO JAKO

PUTINOVE REČI ODJEKNULE SVETOM, ONO ŠTO JE IZGOVORIO ĆE SVI DOBRO ZAPAMTITI: Amerikanci će POLUDETI nakon ovoga!

Vladimir Putin je rekao da je Rusija spremna da posreduje u rešavanju palestinsko-izraelske krize

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je povodom eskalacije situacije na Bliskom istoku da se radi o ogromnoj tragediji.

On je dodao da je Rusija spremna da posreduje u rešavanju palestinsko-izraelske krize.

On je na samitu Zajednice nezavisnih država u Biškeku istakao da je neophodno tražiti mirno rešenje sukoba i da jednostavno nema alternative, prenosi RIA Novosti. "To je rezultat neuspešne politike Sjedinjenih Država. Njihova jednostrana linija dovela je do ćorsokaka", rekao je ruski predsednik.

Putin je na sednici Saveta lidera članica ZND rekao i da se lideri zemalja Zajednice Nezavisnih Država u svom radu rukovode isključivo nacionalnim interesima, iako Zapad pokušava da izvrši pritisak na sve partnere Moskve, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sednici Saveta lidera članica ZND.

"Mi odlično shvatamo i to ne treba skrivati, jer se ne tiče samo ZND, već svih partnera Rusije: na sve pokušavaju da izvrše pritisak - da ih zaplaše, uplaše, da komanduju nekima. Ali, lideri članica ZND, mi to dobro znamo, su ipak ljudi koji se pre svega rukovide nacionalnim interesima", istakao je ruski lider.

Vladimir Putin
Vladimir Putin foto: EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / KREMLIN POOL

Kad je u pitanju članstvo Ukrajine u ZND, Putin je istakao da je ona od početka izbegavala saradnju u punom obimu u formatu Zajednice.

"Ukrajina je svojevremeno potpisala osnivačka dokumenta o ZND, ali se punom formatu zapravo nikada nije pridružila. Kijev nije ratifikovao ta dokumenta", objasnio je on.

Predsednik Rusije je naglasio i da postojeći sistem međunarodnih odnosa prolazi kroz nepovratne promene.

Putin je takođe primetio da zemlje "zlatne milijarde" iz objektivnih razloga gube liderstvo, dok u zemljama Globalnog juga i Azije raste proizvodnja.

Danas se u Biškeku održava samit lidera članica Zajednice Nezavisnih Država. Najpre će se lideri sastati u uskom formatu, a zatim će se susret nastaviti u proširenom formatu uz učešće delegacija.

Bonus video:

02:47

VLADIMIR PUTIN MOŽE SAMO OVAKO DA OSTANE NA VLASTI?! Stručnjaci tvrde: Rusija je NERVOZNA zbog ORUŽJA koje je Ukrajina dobila

(Espreso/ Agencije/ Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.