RUSI PRESRELI AMERE NA NEBU: Drama na Crnom moru, Suhoj morao da REAGUJE
Avion, Foto: Printscreen/Youtube/CBS Detroit

svetski odnosi

RUSI PRESRELI AMERE NA NEBU: Drama na Crnom moru, Suhoj morao da REAGUJE

Ruski sistemi za kontrolu vazdušnog prostora PVO otkrili su američki dron

Objavljeno:

Ruski borbeni avion Suhoj presreo je američki izviđački dron RQ-4B Global Hawk koji se približavao granici preko Crnog mora, saopštava pres služba Ministarstva odbrane Rusije.

Ruski sistemi za kontrolu vazdušnog prostora PVO otkrili su neidentifikovani vazdušni cilj koji se približava državnoj granici Ruske Federacije. U cilju njegove identifikacije i presretanja, u vazduh je podignut lovac Su-27 dežurnih snaga PVO. Prilikom približavanja cilju utvrđeno je da je reč o američkom izviđačkom dronu koji pokušava da se što više približi Krimu.

Posada ruskog lovca identifikovala je vazdušnu metu kao izviđački bespilotnu letelicu RQ-4B Global Hawk američkog ratnog vazduhoplovstva”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

avion
avionfoto: Tamara Trajković

Ruski lovac je „presreo” američki dron, a dron je, uočivši ruski avion, napravio polukružno okretanje i udaljio se od ruske granice. Lovac se bezbedno vratio na svoj matični aerodrom. Kako je istaknuto, nije bilo povreda državne granice.

Napomenimo da u poslednje vreme američki dronovi stalno lete u blizini obale Crnog mora, a posebno se često primećuju tokom napada Kijeva na rusko poluostrvo. Moguće je da američki dronovi deluju kao releji za operatore ukrajinskih besposadnih čamaca, a takođe snimaju rezultate napada, nakon čega te podatke prenose Kijevu.

Podsetimo, u martu ove godine jedan američki dron MQ-9 Reaper američkog vazduhoplovstva već je pao u Crno more, pošto nije bio na pravom mestu u pravo vreme. Posada ruskog lovca Su-27 nominovana je za državne nagrade.

Bonus video:

02:28

RUSIJA I IRAN IMAJU NAJVEĆE KORISTI OD RATA U IZRAELU! Đokić tvrdi: Americi ovaj sukob ne odgovara ZBOG OVOGA

(Espreso/ Kurir/ TV Front)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.