DOK TRAJE IZRAELSKI NAPAD NAD PALESTINCE, BLINKEN OTIŠAO U OVU ZEMLJU: Ima 1 cilj, ZAGRMEO JE JAKO!
Entoni Blinken, Foto: Profimedia

palestina i izrael

DOK TRAJE IZRAELSKI NAPAD NAD PALESTINCE, BLINKEN OTIŠAO U OVU ZEMLJU: Ima 1 cilj, ZAGRMEO JE JAKO!

Entoni Blinken razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije o situaciji u Palestini

Objavljeno:

Američki državni sekretar Entoni Blinken je danas u Rijadu razgovarao sa svojim kolegom ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije, princom Fejsalom bin Farhanom, o sprečavanju da se rat Izraela i Hamasa proširi u regionalni sukob i izazove još veću humanitarnu krizu.

U vreme kada Izrael priprema napad kopnenih snaga na Hamas u pojasu Gaze sagovornici su istakli da je važno da se šteta po civile svede na minimum.

"Dok Izrael sprovodi svoje legitimno pravo da brani svoj narod i da pokušava da osigura da se ovo nikada više ne ponovi, od vitalnog je značaja da svi pazimo na civile i radimo zajedno na tome", rekao je Blinken.

"Niko od nas ne želi da vidi patnju civila na bilo kojoj strani, bilo u Izraelu, bilo u Gazi, bilo gde drugde", rekao je američki ministar i dodao da SAD nisu tražile od Izraela da uspori ili odloži plan evakuacije.

Entoni Blinken
Entoni Blinkenfoto: Profimedia

Princ Fejsal je rekao da je imperativ da se okonča nasilje i da je Saudijska Arabija posvećena zaštiti civila.

"To je veoma teška situacija... primarna žrtva su civili, civilno stanovništvo je pogođeno na obe strane i važno je da svi osuđujemo bilo koga da gađa civile", izjavio je on.

Bonus video:

00:50

MI SMO TRANZITNA LUKA, OSTALE KOMPANIJE NE LETE U IZRAEL Pilot Er Srbije: Ovo im je glavni razlog odlaska na zaraćenu teritoriju

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.