PUTIN DANAS SLAVI ROĐENDAN: Nikada ne biste pogodili KOLIKO GODINA puni ruski predsednik!
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

slavlje

PUTIN DANAS SLAVI ROĐENDAN: Nikada ne biste pogodili KOLIKO GODINA puni ruski predsednik!

Bogata i zavidna biografija ruskog lidera

Objavljeno:

Ruski predsednik, Vladimi Putin je rođen u Lenjingradu (današnji Sankt Peterburg) na današnji dan, 7. oktobra 1952. godine.

Njegova majka Marija Ivanovna Putina je bila radnik u fabrici, a otac Vladimir Spiridonovič Putin je bio regrutovan u Sovjetsku mornaricu da služi na podmornici početkom 1930-ih, a kasnije je služio u NKVD-u u saboterskoj grupi tokom Drugog svetskog rata. Vladimir Putin je imao još dva brata, Alberta i Viktora, koji su rođeni sredinom 1930-ih. Albert je umro nekoliko meseci nakon rođenja, a Viktor je podlegao difteriji tokom opsade Lenjingrada.Od 1960. do 1968. Vladimir pohađa osmoljetku №193 u Lenjingradu. Nakon osmog razreda upisuje se u srednju školu №281 (stručna škola hemijskog usmerenja), koju završava 1970. godine. Po završetku srednje škole upisao je 1970. godine Pravni fakultet.

Vladimir Putin
Vladimir Putinfoto: Profimedia

Diplomirao je 1975. godine, međunarodno pravo na Pravnom fakultetu Lenjingradskog državnog univerziteta, a tema dimplomskog rada je bila Princip najpovlašćenije nacije. Na univerzitetu je takođe postao član Komunističke partije Sovjetskog Saveza i ostao je njen član sve do njenog raspuštanja decembra 1991.

Nakon diplomiranja, Putin je primljen u KGB. Putina je Boris Jeljcin postavio na mesto premijera u Vladi Rusije u avgustu 1999. godine. Boris Jeljcin je 31. decembra 1999. godine neočekivano podneo ostavku i imenovao Putina za privremenog predsednika. Predsednički izbori su održani 26. maja 2000, a Putin je pobedio u prvom krugu, kada je ostvario ubedljivu pobedu sa 52,94% glasova.

Bonus video:

03:08

RUSIJA JE JEDINI ZAŠTITNIK EVROPSKIH VREDNOSTI!! Dimitrijević: Finska shvata da je ulazak u NATO greška, Putin dobija izbore!

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.