AMERIKANCI UZVRATILI: Proterali RUSKE DIPLOMATE iz SAD, oglasio se portparol Stejt departmenta
Bela kuća, Foto: AP

"recipročna mera"

AMERIKANCI UZVRATILI: Proterali RUSKE DIPLOMATE iz SAD, oglasio se portparol Stejt departmenta

Portparol Stejt departmenta izjavio je da je to recipročna mera zbog prošlomesečne odluke Moskve

Objavljeno:

Sjedinjene Američke Države saopštile su danas da proteruju dvojicu ruskih diplomata, što je recipročna mera preduzeta zbog prošlomesečne odluke Moskve da protera dvoje Amerikanaca.

Na neosnovano rusko proterivanje dvoje diplomata iz američke ambasade u Moskvi, Stejt department je uzvratio proglašavanjem dva zvaničnika ruske ambasade u SAD nepoželjnim osobama, rekao je portparol Stejt departmenta, prenosi Glas Amerike.

Rusija je prošlog meseca saopštila da je proterala dvoje američkih diplomata zbog komunikacije sa Robertom Šonovim, ruskim državljaninom koji je jedno vreme radio u američkom konzulatu u Vladivostoku.

Nakon ranijeg smanjenja broja diplomata, Šonov je počeo da radi u konzulatu, a SAD su saopštile da je zaposlen da rutinski prati javno dostupne ruske medije.

Ruske vlasti su ga uhapsile u avgustu po optužbi da je Ukrajini davao poverljive informacije.

Moskva
Moskvafoto: Profimedia

Stejt department neće tolerisati ruski šablon maltretiranja naših diplomata. Odlukama se šalje jasna poruka da će neprihvatljivi potezi protiv službenika naše ambasade u Moskvi imati posledice, rekao je portparol.

Ruska novinska agencija RIA prenela je neimenovani izvor u ruskom Ministarstvu inostranih poslova koji je potvrdio da su diplomate proterane i ocenio da je to neosnovano, jer je Vašington kao izgovor iskoristio proterivanje američkih diplomata koji su "uhvaćeni na delu tokom špijunskih aktivnosti".

Vašington
Vašingtonfoto: Profimedia

Nismo zainteresovani za eskalaciju, ali ako se takve neprijateljske akcije nastave, odgovorićemo čvrsto i odlučno, naveo je taj izvor.

Bonus video:

02:11

OVDE SE NE RADI SAMO O PUTINU! Miletić o šansi da ubiju Putina: Samo zbog JEDNE STVARI koju Rusija IMA to je NEMOGUĆE

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.