NJUJORKU PRETI KATASTROFA: Grad potopljen, a evo kakav im UŽAS SADA STIŽE! (FOTO)
Zagađenje vazduha u Njujorku, Foto: EPA/JUSTIN LANE

ZAGAĐENJE VAZDUHA

NJUJORKU PRETI KATASTROFA: Grad potopljen, a evo kakav im UŽAS SADA STIŽE! (FOTO)

Dim zbog šumskih požara u Kanadi prekriva Njujork

Objavljeno:

Očekuje se da će dim od šumskih požara koji još besne u Kanadi u ponedeljak prekriti deo severoistoka SAD, donoseći izmaglicu Njujorku i Masačusetsu, kažu prognostičari.

"Trenutne prognoze ukazuju da bi oblak dima od šumskog požara mogao da stigne do Njujorka oko izlaska sunca u ponedeljak ujutru, izazivajući primetno maglovito nebo", rekao je gradonačelnik Njujorka Erik Adams u upozorenju stanovnicima u nedelju.

Odeljenje za zaštitu životne sredine države Njujork prognoziralo je umerene uslove kvaliteta vazduha na 55 na svom indeksu kvaliteta vazduha, upozoravajući stanovnike koji već imaju zdravstvene probleme da preduzmu neophodne mere predostrožnosti u svetlu predviđenog kvaliteta vazduha.

"Požari u Kanadi nastavljaju da stvaraju dim u Njujorku i dim na velikim nadmorskim visinama može biti vidljiv u donjem delu države danas do sutra, iako će nivoi finih čestica širom istočnog i severnog Njujorka danas ostati u rasponu od dobrog do umerenog kako dim nestaje", navodi se na društvenoj mreži X.

1 / 3 Foto: EPA/JUSTIN LANE

Stanovnici južne Nove Engleske probudili su se u gustoj magli u nedelju ujutru, a Nacionalna meteorološka služba je saopštila da se očekuje još maglovito vreme jer se dim od požara uvlači iz Kanade, navodi se u postu na Mreži X koji je postavio NWS Boston, prenosi cnn.

Dim nastavlja da utiče na kvalitet vazduha u regionu dok se Kanada bori sa najgorom sezonom požara u istoriji. Samo na severoistoku trenutno gori više od 50 šumskih požara u Ontariju i pet aktivnih požara u Kvebeku.

Podsetimo, 30. septembra javljeno je da je u Njujorku proglašeno vanredno stanje zbog poplava koje su nastale usled nezapamćene oluje. Bili su poplavljeni mnogi putevi i podzemne železnice, a bio je zatvoren najmanje jedan terminal na aerodromu "LaGuardia".

Bonus video:

01:31

EVAKUACIJA ZBOG VELIKIH POŽARA U KANADI: Vatra zahvatila severoistok zemlje

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.