MANIJAK JU JE SILOVAO, ODSEKAO JOJ RUKE I BACIO JE U JAMU: Ova žena je preživela PAKAO, ali NIJE POSUSTALA! VIDEO
Meri Vinsent, Foto: PrintScreen/ Instagram/ twistedlisterspcast

žena!

MANIJAK JU JE SILOVAO, ODSEKAO JOJ RUKE I BACIO JE U JAMU: Ova žena je preživela PAKAO, ali NIJE POSUSTALA! VIDEO

Priča o Meri Vinsent koja je uspela da se izbori sa traumama silovanja i sakaćenja

Objavljeno:

Meri Vinsent je bila 15-godišnja begunka koja je krenula da poseti svog dedu u Kaliforniji kada je prihvatila vožnju od čoveka po imenu Lorens Singlton u septembru 1978 — i to joj je zauvek promenilo život.

Singlton je u početku izgledao dovoljno prijateljski, ali ta maska je ubrzo pala. Ubrzo nakon što je pokupio mladu Meri, Singlton ju je napao, silovao više puta, a zatim joj odsekao ruke pre nego što ju je bacio u kanjon Del Puerto. To je trebalo da bude kraj za nju, ali je tinejdžerka uspela da posrne tri kilometra do najbližeg puta, gde je otkrivena i odvezena u bolnicu. Preživela je teško iskušenje, ali njena priča je tek počela.

Meri Vinsent je odrasla u Las Vegasu, ali je sa 15 godina pobegla od kuće. Sa dečkom se preselila u Kaliforniju, gde su njih dvoje živeli u autu. Međutim, ubrzo je uhapšen zbog silovanja jedne tinejdžerke - a Meri je ostala sama.

Meri je 29. septembra 1978. odlučila da stopira skoro 400 kilometara do Korone u Kaliforniji, gde je živeo njen deda. Kada je 50-godišnji Lorens Singlton stao i ponudio joj vožnju, ona je naivno prihvatila, jer je izgledao kao prijateljski stariji čovek.

Nedugo nakon što se popela u Singltonov kombi, Meri Vinsent je shvatila da je možda pogrešila. Pitao ju je da li joj je loše nakon što je kinula, a zatim stavio ruku na njen vrat da bi proverio njenu temperaturu. Međutim, devojčica je njegov potez shvatila kao znak ljubaznosti i ne sluteći šta on smera - ubrzo zaspala.

Međutim, kada se probudila, primetila je da putuju pogrešnim putem. Ona se uznemirila i pronašla je oštar štap u vozilu. Devojčica ga je uperila u Singltona i naredila mu da se okrene. Singlton je tvrdio da je bio "samo pošten čovek koji je pogrešio" i počeo da se vraća u pravom smeru, ali je ubrzo stao da napravi pauzu.

Meri je izašla iz vozila da protegne noge i sagnula se da zaveže pertle - a onda ju je Singlton udario u glavu i odvukao u zadnji deo kombija. Silovao ju je dok joj je govorio da će je ubiti ako bude vrištala.

Dok je devojčica molila Singltona da je pusti, on je iznenada rekao: "Želiš da budeš slobodna? Oslobodiću te." Zatim je zgrabio sekiru i odsekao obe ruke devojčici ispod lakta i rekao: "U redu, sada si slobodna".

Singlton je gurnuo Meri Vinsent niz nasip i ostavio je da umre u betonskoj cevi - ali uprkos svemu, nekako je uspela da preživi.

Čudesna priča o preživljavanju

Bila je gola, padala je i gubila svest, Meri Vinsent je uspela da ispuzi iz kanjona i prošeta tri kilometra nazad. Ono što je preostalo od njenih ruku držala je uspravno kako ne bi izgubila toliko krvi. Prema Los Anđeles Tajmsu, prvi automobil koji ju je video okrenuo se i odjurio, uplašen pogledom na nju. Na sreću, drugi automobil se zaustavio i odvezao je u obližnju bolnicu. Posle intenzivne operacije da joj se spase život, stavljene su joj protetske ruke - promena za koju bi joj bile potrebne godine fizikalne terapije da se prilagodi. Takođe je prošla intenzivnu psihoterapiju kako bi joj pomogla da se nosi sa traumom koju je doživela.

Da bi je spasili, lekari su joj neke delove noge presadili na ruke.

Srećom, Meri je bila u mogućnosti da vlastima pruži tako detaljan opis Lorensa Singltona da je policijskom skicom brzo identifikovan i uhapšen. Meri Vinsent je svedočila protiv svog napadača na sudu, a dok je napuštala suđenje, Singlton joj je navodno šapnuo: "Završiću ovaj posao ako mi za to bude potreban ostatak života."

Na kraju, Singlton je proglašen krivim za silovanje, otmicu i pokušaj ubistva. Međutim, odležao je nešto više od osam godina zatvora i pušten je na uslovnu slobodu zbog dobrog ponašanja. Od tog trenutka, Vinsent je živela svoj život u strahu, zabrinuta da će Singlton jednog dana ispuniti svoje obećanje.

Ubistvo Rokane Hajs

Do kasnih 1990-ih, Singlton se preselio na Floridu, pošto nije mogao da nađe zajednicu u Kaliforniji koja bi bila spremna da ga prihvati. Singlton je 19. februara 1997. namamio seksualnu radnicu po imenu Rokane Hajs u svoj dom i nasilno je ubio. Komšije su čule njenevriske i pozvale policiju, ali je bilo prekasno. Policajci su stigli i pronašli njeno telo na podu, prekriveno krvlju i ubodnim ranama.

Singlton je osuđen na smrt 14. aprila 1998. Proveo je tri godine u zatvoru čekajući pogubljenje, ali je umro od raka u 74. godini dok je još bio osuđen na smrt. Meri Vinsent je mogla da živi u miru prvi put posle decenija.

Život Meri Vinsent posle napada

U godinama nakon napada, Vincent nije bio siguran da će ikada živeti normalnim životom. Borila se, udala se, a zatim razvela, imala dvoje dece i na kraju osnovala fondaciju Meri Vinsent kako bi pomogla drugim preživelima nasilnih zločina.

Na kraju, međutim, Vinsent je otkrila umetnost i to joj je pomoglo da se nosi sa traumom kroz šta je prošla. Nije mogla da priušti da kupi vrhunske protetske ruke, pa je kreirala sopstvene koristeći delove frižidera i stereo sistema, a sama je naučila da crta i slika koristeći svoje izume. Pre napada, Meri Vinsent je rekla: "Nisam mogla da povučem pravu liniju. Čak i sa lenjirom, zabrljala bih. Ovo je nešto što se probudilo nakon napada, a moje umetničko delo me je inspirisalo i dalo mi samopoštovanje."

Bonus video:

01:19

ŽRTVA NIKAD NIJE KRIVA! Psihoterapeut Aleksandra Đurić o zlostavljenima: U patrijarhalnim sredinama žrve se omalovažavaju!

(Espreso/ Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.