EVO ŠTA SE DEŠAVA SA SVRGNUTIM PREDSEDNIKOM GABONE! Ni njegovog sina nisu POŠTEDELI, tenzije ne JENJAVAJU
Ali Bongo Ondimba, Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

DRAMA

EVO ŠTA SE DEŠAVA SA SVRGNUTIM PREDSEDNIKOM GABONE! Ni njegovog sina nisu POŠTEDELI, tenzije ne JENJAVAJU

Grupa visokih vojnih oficira u Gabonu saopštila je jutros na nacionalnoj televiziji da je vojska preuzela vlast, nakon što je državno izborno telo objavilo da je predsednik Ali Bongo osvojio treći mandat

Objavljeno: 12:34h

Svrgnuti predsednik Gabona Ali Bongo Ondimba nalazi se u kućnom pritvoru, prenela je novinska agencija AFP izjavu vojnih oficira.

„Predsednik Ali Bongo je u kućnom pritvoru, okružen porodicom i lekarima“, rekli su oni u saopštenju objavljenom na državnoj televiziji.

"Jedan od sinova predsednika uhapšen je zbog „izdaje“, navodi se u saopštenju.

Podsećamo, grupa visokih vojnih oficira u Gabonu saopštila je jutros na nacionalnoj televiziji da je vojska preuzela vlast, nakon što je državno izborno telo objavilo da je predsednik Ali Bongo osvojio treći mandat. Oficiri su rekli da govore u ime svih snaga bezbednosti i odbrane u ovoj centralnoafričkoj državi, prenosi Rojters.

Saopštili su da su izborni rezultati poništeni, sve granice zatvorene do daljeg i raspuštene državne institucije. Glasni zvuci pucnjave mogli su se čuti u glavnom gradu Librevilu, rekao je izveštač Rojtersa nakon ovog televizijskog obraćanja.

„U ime naroda Gabona odlučili smo da odbranimo mir tako što ćemo okončati sadašnji režim“, rekli su oficiri.

Bonus video:

00:43

SVETSKE SILE IMAJU INTERES DA BUDE NESTABILNO U NIGERU Perišić analizira: Kada je došao aktuelni predsednik bio je vojni puč!

(Espreso/ Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.