UBICA DEVOJČICE IZLAZI NA SLOBODU POSLE 22 GODINE: Kada je učinio svirepo delo imao je samo 13 GODINA!
Devojčicu Kortni, Foto: Facebook/In memory of all murdered Australian children

MALI MONSTRUM

UBICA DEVOJČICE IZLAZI NA SLOBODU POSLE 22 GODINE: Kada je učinio svirepo delo imao je samo 13 GODINA!

Sudija Stiven Kembel doneo je tešku odluku prošlog petka da SLD bude izveden iz zatvora i stavljen pod nalog za prošireni nadzor (ESO)

Objavljeno: 18:02h

Dečak iz Australije je imao 13 godina kada je počinio jezivo ubistvo i ubo u srce devojčicu Kortni (3), a sada bi trebalo da izađe na slobodu uprkos procenama stručnjaka da je opasan.

Psihopata koji je bio najmlađi ubica u Australiji kada je ubio nevinu trogodišnju devojčicu biće pušten iz zatvora uprkos upozorenju stručnjaka da postoji velika šansa da može da ponovi zločin. U jednom od najšokantnijih slučajeva u istoriji Australije, sada 36-godišnji muškarac, poznat samo kao SLD, ubio je malu Kortni Morli-Klark kada je imao 13 godina.

Sudija Stiven Kembel doneo je tešku odluku prošlog petka da SLD bude izveden iz zatvora i stavljen pod nalog za prošireni nadzor (ESO). Sud je zaključio da je SLD imao veoma teško detinjstvo. Bio je jedno od troje dece i zlostavljala ga je majka narkomanka pre nego što je ušao u hraniteljski sistem sa samo dve godine.

Uprkos tome što je bio problematično dete, usvojila ga je porodica u malom gradu Point Kler na centralnoj obali Novog Južnog Južnog Velsa kada je imao četiri godine. Međutim, novootkrivena stabilnost malo je promenila 'poremećenu' prirodu dečaka. U vreme kada je postao tinejdžer, psihijatar je bio ubeđen da nikada neće postati funkcionalna društvena odrasla osoba.

Trogodišnja Kortni Morli-Klark spavala je u svom domu kada ju je SLD oteo iz kreveta u januaru 2001. Kortnino telo je otkriveno sledećeg jutra sakriveno u visokoj travi, ubodena je u srce, a na sebi je imala samo pelenu. SLD, tada star 13 godina i 10 meseci, preuzeo je zasluge za svoj užasan zločin.

Tragedija je slomila srca širom Australije, ali sud je bio u nedoumici šta da radi sa mladićem koji je počinio tako okrutno ubistvo. Za smernice o odmeravanju kazne, sudija Džejms Vud je pogledao britanski slučaj malog Džejmsa Bulgera kojeg su mučila i ubila dva desetogodišnja dečaka.

SLD je osuđen na 20 godina zatvora. Kazna mu je istekla 2021. godine, ali se smatralo da je previše opasan da bi bio pušten na slobodu, prenosi The Weekend Australian. Prošle nedelje je ponovo procenjena njegova moguća sloboda, ali je ovog puta sudski imenovani veštak dao prednost ESO-u u odnosu na duže zatvorsko vreme, napominjući da su male ili nikakve šanse za rehabilitaciju SLD u zatvoru. Ipak, stručnjaci nisu uvereni da će sloboda rehabilitovati zločinca.

SLD je dijagnostikovan sa teškim poremećajem ličnosti sa antisocijalnim i psihopatskim karakteristikama. Njegov nedostatak empatije je dalje vođen stavom sopstvene važnosti i prava. Sud je saslušao dokaze da je SLD opsednut se**ualnim fantazijama i idejom da izgubi nevinost.

Bonus video:

05:50

PLANIRAO JE UBISTVO JER MU SE SVE TALOŽILO! Petričković o jezivom trosturkom ubici iz Gradačca: INICIJALNA KAPISLA JE PRORADILA

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.