MONAHINJA MARIJA DO DETALJA ZAMISLILA KAKO ĆE IZGLEDATI NJENA SAHRANA I UMRLA: Njena poslednja želja IZNENADILA SVE
Cecilija Marija, Foto: Printecreen Facebook/ Curia Generalizia Carmelitani Scalzi

TUŽNO

MONAHINJA MARIJA DO DETALJA ZAMISLILA KAKO ĆE IZGLEDATI NJENA SAHRANA I UMRLA: Njena poslednja želja IZNENADILA SVE

Svoju poslednju želju napisala je na parčetu papira

Objavljeno:

Slike mlade argentinske monahinje – nasmejane i spokojne iako umire od razorne bolesti raka – pojavile su se na društvenim mrežama, a hiljade ljudi dele slike i iskrene molitve.

Sestra Cecilija Marija živela je u manastiru Svetih Tereze i Josifa u Santa Feu u Argentini, posvećena molitvi i kontemplativnom životu. Preminula je 23. juna u 42. godini.

Nakon što je sa 26 godina diplomirala kao medicinska sestra, sestra Cecilija Marija položila je svoje prve zavete kao diskalcirana karmelićanka. Završno zanimanje stekla je 2003. godine. Pre šest meseci dijagnostikovan joj je rak jezika i bolest je metastazirala u njena pluća.

Život u manastiru

U vreme dok je živela u manastiru, svirala je violinu i bila je poznata po svojoj ljupkosti i stalnom osmehu. U poslednjim nedeljama njene bolesti, njeno stanje se pogoršalo i morala je da bude hospitalizovana. Iz svog kreveta nije prestajala da se moli i prinosi svoje patnje sa sigurnošću da je njen susret sa Bogom blizu.

Svoju poslednju želju napisala je na parčetu papira: "Razmišljala sam o tome kako bih volela da mi bude sahrana. Prvo neka intenzivna molitva, a onda veliko slavlje za sve. Ne zaboravite da se molite, ali ne zaboravite da slavite i vi!"

Smele karmelićanke objavile su njenu smrt na sledeći način: "Isuse! Samo dva reda da znaš da je naša draga ljubljena sestra nežno zaspala u Gospodu, posle tako teške bolesti, uvek s radošću i predanjem svom Božanskom Suprugu. šaljemo vam svu našu ljubav, zahvalni na podršci i molitvi tokom čitavog ovog vremena, tako bolnog, a istovremeno tako divnog.Verujemo da je poletela direktno u nebo, ali takođe vas molimo da je ne prestajete preporučivati u svoje molitve, tako da sa neba ona može da ti uzvrati. Veliki zagrljaj njenih sestara u Santa Feu."

Bonus video:

01:56

IZNENAĐENJE ZA SVE! SVETOG SAVU SVI ZOVEMO POGREŠNO? Istoričar OTKRIO kako ISPRAVNO izgovarati ime svetitelja (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso / Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.