ZAVRŠILA JE MEDICINU, A ONDA SE ZAMONAŠILA: Blizu BEOGRADA podigla manastir IZ PEPELA, tamo ČUDA ne prestaju
Monahinja, Foto: Profimedia

žena!

ZAVRŠILA JE MEDICINU, A ONDA SE ZAMONAŠILA: Blizu BEOGRADA podigla manastir IZ PEPELA, tamo ČUDA ne prestaju

Završila je medicinu, ali je njena životna misija bila nešto sasvim drugo

Objavljeno:

Mati Justina stigla je iz Kanade i od trnja, kamenja i ruševina uspela da obnovi zaboravljenu svetinju.

Završila je medicinu, ali je njena životna misija bila nešto sasvim drugo. Zbog jednog sna se zamonašila i ponovo podigla manastir Svetog Hristofora, koji se svojevremeno izgradio kralj Dragutin. Selo Mislođin kod Obrenovca, danas je zbog toga poznato po čudima.

Manastir Svetog Hristifora, vekovima zarastao i napušten, ponovo sija u punom sjaju, a sve je to zasluga jedne žene. Mati Justina stigla je iz Kanade i od trnja, kamenja i ruševina uspela da obnovi zaboravljenu svetinju.

Vera
Verafoto: Tamara Trajković

- To je bila jedna ruševina gde su se okupljali većinom dileri, narkomani, ljubavnici… Da vam ne pričam. Oni su mene isteravali, nisu dali da dođem tu. Bilo je stvarno vrlo teško. Ali, Bogu je sve moguće. Uz božju pomoć, za 12 godina, ova svetinja je izgrađena - kaže mati Justina.

Temelji rimske crkve nalaze se u kripti manastira, a bukvalno nećete verovati svojim očima kada budete videli kako je ovo mesto izgledalo pre 12 godina, a kako izgleda danas!

Osim toga, priča se da se na ovom mestu dešavaju čuda, a prilikom obnove manastira, pronađene su kosti 15 monaha, a bager koji je radio na podizanju manastira, prema rečima naše sagovornice, mati Justine, nije uništio ni jednu!

- Bager je došao do kostiju 15 monaha koji su ovde bili sahranjeni. Mi smo ih pokupili, a Patrijarh Irinej je dao blagoslov da to budu mošti. Stavili smo ih u dva kivota, umili su se po pravilima i mogu vam reći da se dosta bolesnika izlečilo, pogotovo zavisnika i to alkoholičara. Ti ljudi i danas dolaze ovde, pomažu crkvi - ispričala je mati Justina za Prva TV.

Bonus video:

02:17

RUŠE NAM MANASTIRE, SVEŠTENSTVO UBIJAJU A MONAHINJE SILUJU! Drecun ŠOKIRAO u programu uživo, ovako stoje stvari na Kosovu

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.