PODOLJAK NE PRESTAJE, PONOVO SE OGLASIO O PADU PRIGOŽINOVOG AVIONA: Ono što je REKAO se nimalo neće svideti Putinu
Mihail Podoljak, Foto: Printscreen/Youtube/ OP_EDITZ

drama u evropi

PODOLJAK NE PRESTAJE, PONOVO SE OGLASIO O PADU PRIGOŽINOVOG AVIONA: Ono što je REKAO se nimalo neće svideti Putinu

Mihail Podoljak svojom objavom na platformi X dao još jedno viđenje dešavanja oko navodne smrti Prigožina

Objavljeno:

Savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak izjavio je danas da je avionska nesreća u kojoj je, kako se veruje, nastradao šef ruske plaćeničke grupe "Vagner” Jevgenij Prigožin lekcija svima koji još veruju u mogućnost pregovaračkog procesa sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

„Demonstrativna likvidacija Prigožina još jednom pokazuje koliko zaista vrede Minski sporazumi, ruske „bezbednosne garancije“ i Lukašenkovo posredovanje“, napisao je Podoljak na platformi X (Tviter).

On smatra da je ova situacija dobra lekcija za sve „golubove mira“ koji i dalje veruju u mogućnost pregovaračkog procesa sa Putinom pod uslovom „prekida vatre i snabdevanja oružjem“.

Po mom mišljenju, ovo je odlična vakcina protiv gluposti zasnovana na KGB obrascima“, dodao je savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

U sredu se u Tverskoj oblasti u Ruskoj Federaciji srušio avion sa 10 ljudi, a kako je saopštila ruska agencija za civilno vazduhoplovstvo Rozavijacija, među putnicima je bio i Prigožin.

Smrt vođe Vagnera još nije zvanično potvrđena, a ruska agencija „Interfaks” javila je da su spasioci pronašli ostatke svih 10 putnika i članova posade.

Bonus video:

01:49

UKRAJINCI SU NAMAMILI VAGNER GRUPU U KLEŠTA, SADA IH SAMO MELJU! Sagovornici Kurir TV: Kupe vreme dok ne dobiju oružje sa Zapada

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.