REAGOVAO I SERGEJ LAVROV NAKON SVEGA ŠTO SE DESILO: Izričito je protiv jedne stvari, SVOJ STAV IZNEO DO KRAJA!
Sergej Lavrov tvrdi da Vojna intervencija Ekonomske zajednice zapadnoafričkih država EKOVAS u Nigeru neće nikome koristiti, Foto: EPA-EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

oglasio se

REAGOVAO I SERGEJ LAVROV NAKON SVEGA ŠTO SE DESILO: Izričito je protiv jedne stvari, SVOJ STAV IZNEO DO KRAJA!

Sergej Lavrov tvrdi da Vojna intervencija Ekonomske zajednice zapadnoafričkih država EKOVAS u Nigeru neće nikome koristiti i biće destruktivna za hiljade ljudi

Objavljeno:

Sergej Lavrov je govotio o krizi koja je nastala u Nigeru. On je izneo stav protiv mogućeg upada EKOVAS-a u tu zemlji na samiti BRIKS-a u Južnoj Africi.

"Vojna intervencija Ekonomske zajednice zapadnoafričkih država EKOVAS u Nigeru neće nikome koristiti i biće destruktivna za hiljade ljudi".

"Ne mislim da će invazija bilo kome koristiti. Snage za suprotstavljanje intervenciji već se formiraju u drugom delu EKOVAS. Zaista ne želim ovakav scenario Afrikancima “, rekao je Lavrov, prenosi TASS.

Sergej Lavrov je protiv intervencije EKOVAS-a u Nigeru
Sergej Lavrov je protiv intervencije EKOVAS-a u Nigerufoto: EFE/RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

On je dodao da bi ovakav razvoj događaja bio destruktivan i poguban za mnoge zemlje i hiljade ljudi.

Regionalni blok EKOVAS je ranije saopštio da je spreman da vojno interveniše u Nigeru kako bi zbacio vojnu huntu koja je smenila predsednika Mohameda Bazuma u julu.

Ruski ministar spoljnih poslova nazvao je i uvredljivom strategiju Vašingtona o Africi, u kojoj se zemljama kontinenta govori koje partnere treba da izaberu.

Bonus video:

06:42

Sergej Lavrov odgovara na pitanje novinarke Kurira

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.