LEPA KRISTINA PORODICI PRE KOBNOG LETA OTKRILA DETALJ KOJI JE SADA SVIMA TRN U OKU? Ovo baca NOVO SVETLO na sve
Kristina Raspopova, Foto: PrintScreen/ Facebook/ Kristina Yadrevskay

drama u rusiji

LEPA KRISTINA PORODICI PRE KOBNOG LETA OTKRILA DETALJ KOJI JE SADA SVIMA TRN U OKU? Ovo baca NOVO SVETLO na sve

Reči koje je uputila stjuardesa Raspopova otvaraju nove sumnje

Objavljeno:

Ruski portal "rucriminal.info", sajt koji nastoji da razotkrije korupciju i prikrivene taktike koje koristi moskovska elita, tvrdi da je Prigožinov let odložen pre poletanja zbog "tehničkih pregleda", što je dodatak spekulacijama da je letelica bila meta bombe. Još jedna "sitnica" bacila je sumnju na uzrok nesreće - priča lepe stjuardese - Kristine Raspopove.

Prema tim navodima, Kristina Raspopova, stjuardesa u Prigožinovom avionu, rekla je svojoj porodici da je let odložen zbog tehničkih problema i da se je popravka u toku.

Na poslednjoj fotografiji koju je Kristina objavila vidi se kako čeka u kafiću na aerodromu da se ukrca u avion.

„Rekla je da je u Moskvi, da treba da leti danas ili sutra. Letelica je bila na održavanju ili hitnoj popravci. Čekali su let, neka vrsta održavanja, pa ništa posebno“, rekao je ruskim medijima jedan njen rođak.

Inače, Kristina je u trenutku pogibije imala je 39 godina. Zaposlila se u kompaniji MNT Aero, radila je po ugovoru, i bila je zadužena za privatne letove.

„Otišla je u Moskvu da bi ostvarila svoje snove. Imala je jak karakter, bila je vrlo ambiciozna“, ispričala je osoba koja ju je poznavala, a koja je želela da ostane anonimna.

Britanski obaveštajci: Iza pada aviona stoji FSB

Postoje brojne spekulacije o uzroku nesreće, a jedna od njih je da je u kutiji skupocenog vina u avionu zapravo bila bomba. Ipak, britanski obaveštajni izvori ocenili su da postoje razlozi da iza pada aviona stoji ruska bezbednosna služba FSB.

Na društvenim mrežama kruže slike i video snimci Vagnerovih pristalica koji plaču dok polažu vence i cveće kako bi odali počast svom palom vođi. Kanali povezani sa Vagnerom objavili su seriju poruka koje obećavaju odmazdu zbog smrti Jevgenija, a ljude koji su odgovorni za njegovu smrt, nazivaju „izdajnicima“ Rusije.

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožinfoto: Razgruzka_Vagnera / UPI / Profimedia

To sve dolazi kako je bivši šef MI6 Džon Sojers rekao da sve ukazuje na činjenicu da državni zvaničnici stoje iza tog događaja.

„On (Putin) jasno stavlja do znanja svima u Rusiji i van nje da neće prihvatiti nikakav izazov“, smatra on.

Kristofer Stil, koji je bio u tajnoj obaveštajnoj službi i vodio odeljenje MI6 za Rusiju govorio je o vezi Prigožina i generala Sergeja Surovikina, koji je otpušten iz službe.

„Avionska nesreća je usledila samo jedan dan nakon što je general Surovikin otpušten iz službe, on koji je trebalo da bude zadužen za bezbednost nad ruskom otadžbinom. Na njega se gledalo kao na nekoga ko je bio jedan od generala koji je podržavao Prigožina i bio njegov saveznik. To što je on uklonjen dan ranije više ukazuje na obrazac aktivnosti koje podržava država“, smatra Stil.

Ovo nije prvi put da je šef Vagnera proglašen mrtvim u avionskoj nesreći – u oktobru 2019. godine, vojni avion An-27 se srušio u Demokratskoj Republici Kongo sa Prigožinom, samo da bi se on tri dana kasnije u javnosti pojavio nepovređen.

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožinfoto: Elena Kopylova / Sputnik / Profimedia

U Prigožinovom avionu bilo je još devet putnika, a nesreća se desilo samo dva meseca nakon njegovog neuspelog pokušaja državnog udara na Moskvu protiv Putinovog režima.

Veruje se da je Prigožin bio na „listi za odstrel“ nakon neuspele pobune i prognanstva u Belorusiju.

Naime, nakon neuspelog puča, vođa Vagnera je bio upozoren da mu je život u opasnosti.

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožinfoto: Profimedia

Zamenik Vagnera i suosnivač grupe, Dmitrij Utkin, za kojeg se često navodi da je bio neonacista, takođe je poginuo u avionskoj nesreći. Još jedan od putnika bio je i Valerij Čekalov, koji je ranije bio sankcionisan od strane SAD zbog veza sa Vagner grupom.

Nakon nesreće, britanski bezbednosni zvaničnici uperili su prst u Putina, optužujući ruskog predsednika da je ubio svog najopasnijeg političkog rivala.

Govoreći pod uslovom anonimnosti, jedan izvor je rekao da „nema nikakvog iznenađenja u vezi sa onim što se dogodilo“.

Bezbednosni izvori kažu da očekuju da će Kremlj pripisati nesreću bombi koju su u avion postavili ukrajinski specijalni agenti. Smatra se da je mnogo verovatnije da je Prigožinov mlaznjak gađala ruska vlada pomoću rakete ili bombe postavljene u avion.

Bonus video:

00:53

VAGNER SRUŠIO ŠEST HELIKOPTERA I JEDAN AVION Stručnjaci analiziraju: Prigožin doveo u pitanje celu zvaničnu verziju rata

(Espreso/ Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.