RUSKI ISTRAŽNI KOMITET SE OGLASIO O PADU AVIONA! Evo šta su rekli
Foto: Gray_Zone / UPI / Profimedia

JEDNO NISU NI SPOMENULI

RUSKI ISTRAŽNI KOMITET SE OGLASIO O PADU AVIONA! Evo šta su rekli

Poslovni avion srušio se u Tverskoj oblasti na putu od Moskve do Sankt Peterburga

Objavljeno:

Ruski istražni komitet, koji će sprovoditi istragu o padu aviona u kojem je, kako navode ruske vlasti, bio šef Vagnera Jevgenij Prigožin, saopštio je da su njihove ekipe napustile mesto pada, prenosi Sky News.

Potvrdili su da je zvanično pokrenut krivični postupak u vezi sa nesrećom, ali nijednom rečju nisu spomenuli Jevgenija Prigožina.

"U vezi sa avionskom nesrećom u regionu Tvera saopštavamo da je glavno istražno odeljenje Istražnog komiteta Ruske Federacije pokrenulo krivični postupak po osnovu krivičnog dela iz člana 263 Krivičnog zakonika. Ovo je kršenje pravila bezbednosti saobraćaja i rada vazdušnog saobraćaja", navode u saopštenju.

Kako dodaju, poslovni avion srušio se u Tverskoj oblasti na putu od Moskve do Sankt Peterburga.

"Prema preliminarnim podacima, poginulo je 10 ljudi u letelici. Na lice mesta je izašla uviđajna ekipa, biće zakazana sva neophodna veštačenja, a biće sproveden i set uviđajnih radnji radi utvrđivanja uzroka pada aviona", dodaje se u saopštenju.

Bonus video:

00:53

VAGNER SRUŠIO ŠEST HELIKOPTERA I JEDAN AVION Stručnjaci analiziraju: Prigožin doveo u pitanje celu zvaničnu verziju rata

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.