26 MINUTA JE PRIGOŽINOV AVION OSTAO U VAZDUHU: Evo gde su pronađeni ostaci letelice! (VIDEO)
Pad aviona, Foto: Gray_Zone / UPI / Profimedia

detalji

26 MINUTA JE PRIGOŽINOV AVION OSTAO U VAZDUHU: Evo gde su pronađeni ostaci letelice! (VIDEO)

Sajt za praćenje letova Flightradar24 podelio je šta zna o poslednjem putovanju aviona Embraer Legaci 600

Objavljeno:

Avion Embraer Legaci, koji se srušio u sredu uveče, 23. avgusta, u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti, ostao je u vazduhu manje od pola sata.

Kako prenosi kanal Vesti, biznis mlaznjak je nestao sa radarskih ekrana 26 minuta nakon poletanja.

Inače, podaci o letu pokazuju strmoglavi pad aviona. Sajt za praćenje letova Flightradar24 podelio je šta zna o poslednjem putovanju aviona Embraer Legaci 600.

Kažu da je prvi put primio podatke iz aviona u 14.46 po lokalnom vremenu. Avion se popeo na visinu od 8.500 metara između 14.59 i 15.11 časova.

Devet minuta kasnije, prestao je da prenosi podatke.

"Iako letelica nije prenosila informacije o poziciji, emitovali su se i drugi podaci kao što su visina, brzina, vertikalna brzina i podešavanja autopilota. Upravo ti podaci pružaju uvid u poslednje trenutke leta", piše Flightradar24.

U 15.19, avion se nakratko spustio pre nego što se popeo na maksimalnu visinu od 9.000 metar. Zatim se spustio nazad na otprilike 8.300 pre nego što se popeo i zatim ponovo poravnao. Zatim je počeo naglo da se spušta, a konačni podaci pokazuju da je na 6.000 metara.

Istragu o okolnostima pada sprovode zaposleni u Istražnom komitetu, koji su već pokrenuli krivični postupak po članu o kršenju pravila bezbednosti saobraćaja i rada vazdušnog saobraćaja. Takođe, postupak je počeo i u Federalnoj agenciji za vazdušni saobraćaj, gde je formirana posebna komisija.

Deo Prigožinovog aviona pronađen dva kilometra od mesta nesreće

Jedan od fragmenata aviona koji se srušio u Tverskoj oblasti, u kojem je bio Jevgenij Prigožin, vođa privatne vojne kompanije Vagner, nađen je na ulazu u selo Kuženkino, oko dva kilometra od mesta nesreće, javio je izveštač agencije RIA Novosti.

Policija je ogradila mesto pada olupine, a pored njega se nalazi nekoliko automobila specijalnih službi.

Agencija navodi da je put do sela Kuženkino blokiran i da njime prolaze samo vozila Ministarstva za vanredne situacije i istražne komisije.

Podsetimo, u avionu na putu od Moskve do Sankt Peterburga bilo je deset ljudi - tri člana posade i sedam putnika. Saopšteno je da su među onima koji su leteli u Embraer legatu bili i rukovodstvo Vagnerovog PMC-a - Jevgenij Prigožin i Dmitrij Utkin.

Prema rečima predsednika pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimira Rogova, oni su poginuli.

00:53

VAGNER SRUŠIO ŠEST HELIKOPTERA I JEDAN AVION Stručnjaci analiziraju: Prigožin doveo u pitanje celu zvaničnu verziju rata

(Espreso/Flightradar24/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.