JOŠ JEDNA MAKLJAŽA NA JADRANU: Razlog je URNEBESAN, u sve se na kraju umešala i policija
Plaža, Foto: EPA MALTON DIBRA

incident na letovanju

JOŠ JEDNA MAKLJAŽA NA JADRANU: Razlog je URNEBESAN, u sve se na kraju umešala i policija

Nakon incidenta intervenisala je i makarska policija

Objavljeno:

Ležaljke na plažama su još jednom pokrenule raspravu kada su se sukobile dve strane - njihov iznajmljivač i turista koji je pored mora želeo da stavi svoj peškir i prostirku. Njihova rasprava je eskalirala u nezapamćeni incident koji je šokirao mnoge.

Sramotni sukob između iznajmljivača ležaljki i turista na plaži u Tučepima u Hrvatskoj, koji se desio početkom avgusta, do sada nije viđen u tom mestu, a odnosi se na oduzimanje koncesijskog odobrenja lokalnom poduzetniku.

Naime, turista je, stigavši na kupalište, stavio svoje peškire i prostirke na mesto pored ležaljki kafića, na šta se Tučepljanin naljutio, pa je počeo da viče na gosta kog je odgurnuo sa njegovog peškira i na kraju ga bacio.

Nakon incidenta intervenisala je i makarska policija, a potom se u više navrata sastalo i Veće za davanje koncesijskih odobrenja Opštine Tučepi, koje je jednoglasno, nakon uručenog službenog policijskog saopštenja, donelo odluku da se vlasniku lokala oduzme pravo korišćenja pomorskog dobra.

"U ovom slučaju bilo je reči o kršenju odredbi Pravilnika o obavljanju delatnosti na pomorskom dobru na području Opštine Tučepi na osnovu koncesijskog odobrenja. Veće koje se sastoji od pet članova jednoglasno je odlučilo da se koncesionaru, koji se zbog ležaljki sukobio s turistom, oduzima odobrenje, zbog čega mora da ukloni ležaljke i više nema mogućnost njihovog iznajmljivanja", navedeno je.

"Treba im dati do znanja da nisu svete krave"

U Tučepima se ležaljke iznajmljuju na šest plaža, a imamo oko 80 korisnika koncesijskog odobrenja, od kojih je 29 kršilo Pravilnik tokom 2019. i 2021. godine, kada su izlagali višak ležaljki, zbog čega su im pisane kazne.

"Slučaj koncesionara koji se zbog ležaljki sukobio s turistom je presedan zbog upliva policije, ali i poruka svim iznajmljivačima da će biti sankcionirani ukoliko budu kršili pravila, jer im treba dati do znanja da nisu svete krave", rekli su iz Veća, iz kog su napomenuli da taj iznajmljivač dogodine takođe neće moći da dobije koncesijsko odobrenje za taj oblik sezonskog posla, jer se njegova prijava uopšte neće uzeti na razmatranje.

I do sada je bilo incidenata s ležaljkama i iznajmljivačima, ali se nijednom od njih nije oduzelo koncesijsko odobrenje, pa je ovaj slučaj zaista presedan.

"Ovo je zaista prvi put u istoriji Tučepi da se iznajmljivaču ležaljki oduzima koncesijsko odobrenje, što je odluka Veća za davanje odobrenja", rekao je opštinski načelnik Ante Čobrnić (HDZ).

Bonus video:

01:18

STARATELJKA KOJA JE OTIŠLA NA MORE IMALA JE JEDNU OBAVEZU Ivanović o slučaju iz Bečeja: Morala da prijavi kome poverava dete

(Espreso/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.