OVA PLAŽA JE PRAVI RAJ NA ZEMLJI, A NALAZI SE U NAŠEM KOMŠILUKU: More kristalno plavo i nema ni b od buke
Pasjača, Foto: Printscreen/Instagram/punkuferhr

lepote hrvatske

OVA PLAŽA JE PRAVI RAJ NA ZEMLJI, A NALAZI SE U NAŠEM KOMŠILUKU: More kristalno plavo i nema ni b od buke

Pasjača je divlja, opuštena, nepretenciozna plaža

Objavljeno: 23:30h

Plaža Pasjača u Hrvatskoj proglašena je za najlepšu u Evropi 2019. godine, a zapravo nam je bliža nego što ste mislili. Ona se ugnezdila u selu Popovići u Konavlima, u neposrednoj blizini Dubrovnika i Cavtata. Do Pasjače ćete lako doći i iz susedne Crne Gore jer je od Herceg Novog udaljena svega 20-ak kilometara i oko pola sata vožnje.

Ja sam je posetila jednog vetrovitog, ali toplog oktobarskog dana prošle godine, a dočekao me je predivan prizor i scena o kojoj većina nas sanja čitave godine.

Kako smo pošteno poranili jer smo planirali da prvu jutarnju kafu popijemo iz termosa upravo na ovom mestu, zatekla nas je retka, idilična scena – potpuno prazna plaža i ona divna, smirujuća "buka" prirode: zvuk vetra, talasa, ptičica, šuškanja bosih stopala po pesku, prosto dana koji se polako budi.

Ne mogu da se složim sa tvrdnjom da je Pasjača zaista najlepša plaža u Evropi, ali bez sumnje oduzima dah. Relativno je mala, ušuškana, opasana strmim, oštrim liticama u različitim nijansama crvene i naranžaste, a more se ovde preliva u najlepšim tonovima plave i tirkizne.

Do plaže vode strme i mnogobrojne stepenice koje su praktično usečene u stenu, pa imajte na umu da je i spust do nje mala avantura, kao i sam povratak. No, ovakva, pomalo tajanstvena i nezgodna pozicija je ovu plažu i sačuvala od gungule i sveopšte histerije. Ako ste ljubitelj lepih fotografija, setite se i da napravite fotografiju upravo na pomenutim stepenicama sa prelepim pogledom sa visine na samu plažu.

Ukoliko se nekada zaputite na Pasjaču, imajte na umu da u okolini nema prodavnica ni kafića, pa sve što vam treba od hrane i pića ponesite sa sobom.

Pasjača je divlja, opuštena, nepretenciozna plaža, jedna od retkih koja se još uvek nije komercijalizovala i mislim da je u tome njena najveća čar – ovde svi gledaju svoja posla, niko vas neće posmatrati ili procenjivati, nema ležaljki i separea, bučne muzike, samo vi, pesak i more.

Ovo je autentično, zanimljivo mesto vredno posete koji nudi dodir egzotike na Jadranu i ako volite plažice na kojima imate svoj mir i koje čovek nije narušio svojom rukom definitivno je stavite na svoju travel listu.

Bonus video:

00:28

ŠOK NA SVADBI ĐOLETA I SAŠKE ĐOKOVIĆ: Svatovi skočili u more i skinuli gaće!

(Espreso/Žena Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.