OGLASIO SE ZELENSKI NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Evo šta je ukrajinski predsednik imao da KAŽE
Aleksandar Vučić i Volodimir Zelenski, Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

BITAN SASTANAK

OGLASIO SE ZELENSKI NAKON SASTANKA SA VUČIĆEM: Evo šta je ukrajinski predsednik imao da KAŽE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim

Objavljeno:

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. On je na društvenoj mreži Iks naveo da je imao otvoren i iskren susret sa svojim srpskim kolegom.

„Otvoren, iskren i plodonosan susret sa predsednikom Srbije. Dobar razgovor o poštovanju Povelje UN i nepovredivosti granica. O zajedničkoj budućnosti naših naroda u zajedničkom evropskom domu. Da razvijamo naše odnose, to je u našem zajedničkom interesu“, naveo je ukrajinski šef države.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, nakon čega će razgovarati i sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

 Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: François WALSCHAERTS / AFP / Profimedia

„Ogromna prilika da razgovaramo sa evropskim čelnicima i da sagledamo gde je naša budućnost. Jutros sam imao sastanak sa Volodomirom Zelenskim, predstoje sastanci sa Jakovom Milatovićem i Micotakisom oko podneva. Ono što je važno za ljude u Srbiji jeste da smo razgovarali i sa Ursulom fon der Lajen. I ona i Šarl Mišel su ponovili značaj agende rasta i kako EU priprema za oktobar program rasta za zemlje Zapadnog Balkana, da unapredimo naše ekonomske performanse. Osim pomoći raznim programima, subvencija, podstrek za mnoge važne stvari pre svega u zelenoj agendi, očekujem novčani priliv za zemlje Zapadnog Balkana, što svakako u današnjim uslovim aza nas bi bilo veoma značajno. Razgovarali smo i o strateškim stvarima“, rekao je Vučić u obraćanju nakon sastanka sa Zelenskim.

Bonus video:

06:28

KO JE VOLODIMIR ZELENSKI? Rođen je u RUSKO JEZIČKOJ PORODICI, a ovako je od komičara postao PREDSEDNIK UKRAJINE

(Espreso/ Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.