UHAPSILI DEČAKA (10) ZBOG ONOGA ŠTO JE RADIO NA PARKINGU: Majka van sebe od BESA, da li je REALNO OVO? (FOTO)
Parking, Foto: Filip Plavčić

nije dovoljno vaspitan

UHAPSILI DEČAKA (10) ZBOG ONOGA ŠTO JE RADIO NA PARKINGU: Majka van sebe od BESA, da li je REALNO OVO? (FOTO)

Mališanu nisu stavljene lisice, ali je patrolnim kolima prevezen do stanice

Objavljeno:

Nesvakidašnji slučaj je zabeležen u gradu Senatobija u Misisipiju, gde je majka Latonija Izon došla kod advokata, dok su njena deca ostala u kolima na parkingu.

Verujući da je sve u najboljem redu, žena je završavala posao, a onda su u kancelariju ušli policajac i njen desetogodišnji sin Kvontevijus.

Čuvar reda je saopštio unezverenoj majci da je video dečaka kako piški na parkingu, iza njenog vozila, prenosi New York Post.

“Upitala sam sina zašto je to uradio, a on mi je odgovorio da nije bilo toaleta. Objasnila sam mu da to nije smeo da uradi, odnosno da je trebalo prvo da dođe do mene”, kazala je Latonija.

I kada je delovalo da će sve biti okončano s opomenom, pojavili su se drugi policajci. Među njima je bio poručnik koji je smatrao da dečak treba da bude priveden.

“To što je uradio na parkingu nije u redu, ali sam reagovala kao roditelj, pa je policajac rekao da se Kvontevijus vrati u kola. A onda se pojavi drugi i kazao da mora u zatvor?! Ostala sam bez teksta. Zašto biste uhapsili desetogodišnjeg dečaka”, izjavila je ogorčena majka.

Dečaku nisu stavljene lisice, ali je patrolnim kolima prevezen do stanice i smešten u ćeliju. Nakon izvesnog vremena predat je majci.

“Počeo sam da plačem. Odvezli su me kolima, nisam znao šta se dešava. Tresao sam se, misleći da idem u zatvor”, kazao je mališan.

Majka je objavila fotografiju sina u policijskim kolima, a još razmišlja da li će podneti pritužbu.

“Ovo je moglo da traumatizuje moje dete. Možda više neće hteti da ima kontakt s policijom”, naglasila je Latonija.

Šef policije u gradu Senatobija, Ričard Čendler, ističe da čuvari reda zakonski mogu da reaguju u ovakvim slučajevima, posebno ako smatraju da je deci “potreban nadzor”.

“Policajac je bio svedok ponašanja dečaka, koje bi bilo protivzakonito u slučaju odrasle osobe, a nije video roditelje na licu mesta”, istakao je.

Istovremeno, priznaje da je u datim okolnostima bila greška što je dete prevezeno u stanicu, s obzirom da je majka bila prisutna.

“Ovakve greške podsećaju na stalnu potrebu za obukom o različitim temama s kojima se susrećemo“, zaključio je Čendler.

Bonus video:

00:08

Bahato parkiranje

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.