RESTORAN DONEO SRAMAN RAČUN PORODICI: Naplatili im PRAZAN TANJIR, a cena REZANJA torte je POSEBNA priča, UŽAS!
Restoran, ilustracija, Foto: Printscreen/TikTok/bobbyhundreds

bezobrazluk

RESTORAN DONEO SRAMAN RAČUN PORODICI: Naplatili im PRAZAN TANJIR, a cena REZANJA torte je POSEBNA priča, UŽAS!

Radnici restorana ponudili su se da iseku tortu za sve goste, ali nisu napomenuli da će sama usluga koštati

Objavljeno: 17:01h

Iako smo se navikli na skupe usluge restorana gde god da se nađemo, bahatost pojedinih dosetljivih vlasnika zaista ide u nedogled. A jedan italijanski restoran našao se na meti kritika kada je svojim gostima naplatio do sada jednu potpuno besplatnu uslugu zbog koje su mnogi ostali u neverici.

Porodica koja se odlučila da važan događaj proslavi u Italiji, tačnije u Palermo na Siciliji, donela je tortu sa sobom želeći da iole smanji troškove. Međutim, to im nije pošlo za rukom - posetioci su bili šokirani kada su otkrili da će ih samo rezanje torte koštati.

Naime, radnici restorana ponudili su se da iseku tortu za sve goste, ali nisu napomenuli da će sama usluga koštati, i to skoro kao pola torte.

Torta, ilustracija
Torta, ilustracijafoto: PRINTSCREEN/YT/RICETTE DOLCI

Njima je ova usluga naplaćena 20 evra, a kako su objasnili cena je obračunata kao naknada od jednog evra po gostu. Uprkos činjenici da je zabava koštala nešto više od 121 evra, restoran je na računu ovu uslugu odredio kao "Sečenje torte 20 puta".

"Skrivene cene" u Italiji

Ipak, ovo nije prvi put u poslednjih nekoliko nedelja da se u Italiji diže galama oko dodatnih skrivenih cena.

Prošle nedelje, turisti u drugom restoranu u Italiji bili su šokirani kada su im konobari naplatili dva evra za prazan tanjir kako bi njihova ćerka mogla da proba testeninu. Italijani su podsmevali restoran zbog neobične optužbe, a ovakvu bahatost osudio je čak i lokalni guverner.

Ida Germano, vlasnica "Osterije del Kavolo" u Finale Ligureu, rekla je za tamošnje medije da je naplata validna jer više posuđa za čišćenje znači više posla.

Posuđe
Posuđefoto: Profimedia

U drugom skandalu sa cenama, paru koji je tražio dodatnu kašičicu da podeli desert naplaćeno je 1,50 evra. Naplaćeno im je zadovoljstvo da koriste dve kašičice da jedu "crema Katalanu" u piceriji blizu Albe u severnom Pijemontu.

Da ovim bizarnim naplatama nema kraja govori situacija u kojoj je jedan bar na italijanskom jezeru Komo izazvao bes nakon što je otkriveno da naplaćuje kupcima dodatnih 2 evra samo da bi prepolovili svoje sendviče. Nezadovoljna mušterija je na internetu podelila fotografiju računa kao dokaz misteriozne naplate.

Račun od 18. juna jasno pokazuje da im je "Bar Pace" naplatio 1,70 evra za sečenje sendviča na pola. "Diviso da meta" se prevodi kao "deljenje na pola".

Bonus video:

00:37

DOSTA STRANACA JE OTIŠLO IZ BEOGRADA, STANOVI SU OSTALI PRAZNI Tasić analizira: Cene padaju, ali još nisu došle na normalan nivo

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.