OTKRIVAMO KAKVO VAS VREME ČEKA NAREDNIH 10 DANA U GRČKOJ: Za vikend bio POTOP, a evo kako će biti do kraja AVGUSTA
Plaža, Foto: Marco Cristofori / robertharding / Profimedia

VRENSKA PROGNOZA

OTKRIVAMO KAKVO VAS VREME ČEKA NAREDNIH 10 DANA U GRČKOJ: Za vikend bio POTOP, a evo kako će biti do kraja AVGUSTA

Nažalost, u prethodna tri dana, turisti nisu imali priliku da uživaju u suncu, ali je srećom ostalo toplo, uz temperature oko 30°C

Objavljeno:

Već nekoliko dana vreme u Grčkoj pod uticajem je visinskog ciklona, pa je bilo dosta više oblačnosti, ponegde i pljuskova sa grmljavinom. Tokom vikenda oblast Halkidikija bila je na udaru snažnog grmljavinskog sistema, a nedaleko od Soluna pojavila se morska pijavica.

Nažalost, u prethodna tri dana, turisti nisu imali priliku da uživaju u suncu, ali je srećom ostalo toplo, uz tempertaure oko 30°C.

Već od danas nad Grčkom je potpuno sunčano.

Visinski ciklon odmakao je severnije, a zajedno sa oblacima i ka našim predelima, tako da se od danas u Grčkoj očekuje potpuno vedro.

Dobra vest je da će vedro u Grčkoj biti i narednih 10 dana. Temperature će se i danas kretati oko 30°C, a narednih dana sve toplije, uz temperature i preko 35°C.

Temperatura mora kretaće se od 25 do 28°C.

Halkidiki
foto: Profimedia

Dakle, nakon par dana sa oblačnim vremenom, u Grčkoj će narednih desetak dana vreme biti pravo letnje, što će i više nego ići našim turistima koji budu letovali do kraja avgusta.

Jedino što će u narednom periodu kvariti vreme u Grčkoj jeste veoma jak severoistočni vetar koji će duvati iznad Egejkog mora i na ostrvima u Egejskom moru, a on će na mnogim oblalama stvarati i visoke talase.

Bonus video:

01:36

STRMOGLAV PAD TEMPERATURE, OD PONEDELJKA SE OBUCITE TOPLIJE! Meteorolog otkrio veliku promenu vremena koja nas čeka od SUTRA

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.