Kineska narodna banka obećala dalju podršku privatnim preduzećima
Radnik u Kini, Foto: Kineska medijska grupa

ekonomija

Kineska narodna banka obećala dalju podršku privatnim preduzećima

Pan je rekao da će razmere instrumenata za podršku privatnim preduzećima u finansiranju duga biti proširene, kao i da će se raditi na jačanju podrške finansijskom tržištu za privatna preduzeća

Objavljeno:

Narodna banka Kine (NBK), centralna banka, obećala je da će povećati finansijsku podršku privatnim preduzećima u zemlji.

„Narodna banka će ojačati koordinaciju između finansijske, fiskalne i industrijske politike i voditi više finansijskih sredstava u privatnu ekonomiju“, rekao je Pan Gungšeng, guverner banke, na simpozijumu održanom u četvrtak o unapređivanju finansijske podrške privatnim preduzećima.

„Finansijski sektor je dužan da podrži razvoj privatnih preduzeća, jer je privatna ekonomija važan ishod razvoja socijalističke tržišne ekonomije, kao i ključna snaga za promovisanje ekonomskog i socijalnog razvoja“, rekao je Pan.

Pan je rekao da će razmere instrumenata za podršku privatnim preduzećima u finansiranju duga biti proširene, kao i da će se raditi na jačanju podrške finansijskom tržištu za privatna preduzeća.

On je pozvao finansijske institucije da stvore povoljno okruženje za razvoj privatnih preduzeća, unaprede svoju spremnost, kapacitet i održivost u smislu uzimanja kredita i pruže im pouzdane, efikasne i pogodne finansijske usluge.

Pan je takođe obećao da će precizno sprovesti različitu stambenu kreditnu politiku, zadovoljiti razumne finansijske potrebe privatnih preduzeća za nekretnine i promovisati zdrav razvoj sektora nekretnina.

Bonus video:

01:03

KINA POSTAJE SUBJKET PRED KOJIM JE VELIKA KRIZA Radenović: Zastrašujući koncept budućeg ratovanja, SUKOB PLANETARNIH RAZMERA

(Espreso/Serbian.cri.cn)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.