Kina predstavila politike podsticaja za povećanje potrošnje
Foto: Kineski radio Interancional

VAŽNO JE

Kina predstavila politike podsticaja za povećanje potrošnje

Kina je obećala da će podstaći potrošnju širokog spektra artikala i usluga

Objavljeno:

Glavni ekonomski planer u Kini danas je uveo niz mera za povećanje potrošnje usred napora da se održi ekonomski oporavak i promoviše visokokvalitetni razvoj.

Kina je obećala da će podstaći potrošnju širokog spektra artikala i usluga, uključujući vozila na novu energiju (NEV), kućne aparate, elektroniku, ugostiteljski, kulturni i turistički sektor, kao i sektore u ruralnim područjima. Takođe se obavezala da će podržati rigidnu potražnju za stanovanjem i poboljšanim životom, prema obaveštenju koje je objavila Nacionalna komisija za razvoj i reforme (NDRC).

Lokalne vlasti ne bi trebalo da otkrivaju nove mere za ograničavanje kupovine automobila, dok regioni koji su već imali restriktivne mere za kupovinu automobila treba da poboljšaju ove mere kako bi se prilagodili lokalnim uslovima, navela je NDRC u obaveštenju.

Treba uložiti napore da se izgradi visokokvalitetna infrastruktura za punjenje, promoviše korišćenje NEV-a u ruralnim područjima i održavaju i unapređuju povoljni poreski podsticaji za kupovinu NEV-a, navodi se u obaveštenju. Državni ekonomski planer se takođe zalažio za potrošnju kućnih aparata tako što je uveo zamenu i reciklažu polovnih kućnih aparata, navodi se u obaveštenju.

U obaveštenju se navodi da ove mere, koje je odobrio Državni savet, imaju za cilj bolju implementaciju strategije povećanja domaće potražnje, kompletnu primenu osnovne uloge potrošnje u podsticanju ekonomskog rasta i održavanje visokokvalitetnog razvoja zemlje.

(Espreso/Kineski radio internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.