RUSI KRENULI U BRUTALNO OSVETU ZBOG NAPADA DRONOVIMA: Gađali luku i skladište žita u Odesi!
Odesa, Foto: Profimedia

rat u ukrajini

RUSI KRENULI U BRUTALNO OSVETU ZBOG NAPADA DRONOVIMA: Gađali luku i skladište žita u Odesi!

Rusija je pojačala napade na ukrajinsku poljoprivrednu i lučku infrastrukturu otkako je sredinom jula odbila da produži sporazum o izvozu ukrajinskog žita preko Crnog mora

Objavljeno: 09:01h

Ruske snage napale su rano jutros luku i skladišta žita u primorskoj oblasti Odese, od kojih su se neka zapalila, saopštio je regionalni guverner Oleh Kiper.

On je na svom Telegram kanalu naveo da nema izveštaja o žrtvama, prenosi Rojters.

Rusija je pojačala napade na ukrajinsku poljoprivrednu i lučku infrastrukturu otkako je sredinom jula odbila da produži sporazum o izvozu ukrajinskog žita preko Crnog mora.

Napadnut i Kijev

Ostaci ruskih dronova, koje su rano jutros oborile jedinice ukrajinske protivvazdušne odbrane, pali su na Kijev, ali nije bilo povređenih, saopštio je gradonačelnik glavnog grada Ukrajine Vitalij Kličko.

On je na svom Telegram kanalu precizirao da su ostaci bespilotnih letelica pali na tri gradska okruga, a da je u centralnom Solomjanskom okrugu oštećena jedna zgrada.

Šef kijevske vojne administracije Serhij Popko rekao je da su ostaci dronova pali i na igralište u blizini centra grada, prenosi Rojters.

Upozorenje za vazdušni napad bilo je na snazi u Kijevu, Kijevskoj oblasti i većem delu Ukrajine.

Podsetimo, poslednjih nedelja dešavaju se učestali napadi dronovima na Moskvu, a poslednji se desio u noći između ponedeljka i utorka.

Bonus video:

00:30

UKRAJINA OBJAVILA DA JE OBORENO VIŠE OD 10 DRONOVA IZNAD KIJEVA: Istovremeno su nas napali iz nekoliko smerova

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.