SILVIJU SU ZLOSTAVLJALI 3 MESECA, GASILI JOJ CIGARETE PO TELU: Žena iz pakla je sa DECOM počinila STRAŠAN ZLOČIN
Silvija Likens, Foto: YOUTUBE/SCOTT ON TAPE, Printscreen

DA SE NAJEŽIŠ

SILVIJU SU ZLOSTAVLJALI 3 MESECA, GASILI JOJ CIGARETE PO TELU: Žena iz pakla je sa DECOM počinila STRAŠAN ZLOČIN

Njena mlađa sestra Dženi, takođe je bila žrtva nasilja

Objavljeno:

Sa samo 16 godina Silvija Likens doživela je neopisivo zlostavljanje koje je trajalo oko tri meseca. Američku tinejdžerku je mučilo i ubilo nekoliko osoba u Indijani, a najmlađa je imala samo 13 godina.

Nesrećnu devojku su tukli, gasili joj cigarete po telu, se**ualno ponižavali, izgladnjivali. Obdukcija je pokazala da je imala više od 150 rana po telu. Njena mlađa sestra Dženi, takođe je bila žrtva nasilja, a bila je i primorana da učestvuje u zlostavljanju Silvije.

Zvanični uzrok Silvijine smrti je utvrđen kao ubistvo izazvano kombinacijom subduralnog hematoma i šoka i komplikacija koje su nastale usled teške neuhranjenosti. Silvija i njena sestra Dženi živele su do početka jula 1965. godine sa roditeljima u Indijanapolisu.

Majka tinejdžerki je uhapšena zbog krađe u radnji i tad njihov otac odlučuje da ih da na staranje Gertrudi Baniševski na nekoliko meseci dok je on na poslovnom putu. Gertruda je uverila njihovog oca Lestera da će brinuti o njima. Inače, Lester ju je upoznao tako što su Silvija i Dženi počele da se druže sa njenim ćerkama Paulom i Stefani.

Uselile su kod Gertrude 4. jula i trebalo je da ostanu kod nje do novembra. Gertruda je trebalo da dobija nedeljnu naknadu od Silvijinih i Dženinih roditelja u iznosi od 20 dolara. Zlostavljanje tinejdžerki je počelo već u prvim nedeljama. Inače, Gertruda je imala sedmoro dece. Najmlađe je u trenutku Silvijinog ubistva imalo godinu dana. Bila je u finansijskim problemima.

Silvija Likens
foto: YOUTUBE/SCOTT ON TAPE, Printscreen

Zlostavljanje Silvije i Dženi počelo je nakon što su kasnili čekovi njihovog oca. Čekovi su kasnili dan ili dva. Kad bi se to desilo, Gertruda bi Silviju i Dženi tukla. Zlostavljanje je prvo počelo udaranjem po nagim zadnjicama. Jednom prilikom ih je udarala veslom.

Krajem avgusta obe sestre su pretučene pomenutim veslom po leđima jer ih je Gertrudina najstarija ćerka, Paula optužila da su mnogo jele na crkvenoj večeri na kojoj su prisustvovala sva deca. Do sredine avgusta, Gertruda Baniševski je počela da fokusira svoje zlostavljanje skoro isključivo na Silviju, pri čemu je njena primarna motivacija verovatno bila ljubomora na devojčinu mladost, izgled, ugled i potencijal.

Početno zlostavljanje uključivalo je podvrgavanje Silvije premlaćivanju i gladovanju. Primoravala ju je da jede ostatke ili pokvarenu hranu iz smeća. Jednom prilikom ju je optužila da je ukrala slatkiše koje je zapravo kupila. Gertruda je napadala i Silviju da je imala momka i da je sigurno trudna. Takođe ju je napala i Paula koja je bila treći mesec trudnoće. Nakon toga ju je udarila.

Jednom drugom prilikom, dok je porodica večerala, Gertruda, Paula i dečak iz komšiluka po imenu Rendi Gordon Leper, nasilno su hranili Silviju hot dogom koji je bio pretrpan začinima. Kao rezultat toga, Silvija je povraćala, a kasnije je bila primorana da konzumira ono što je povratila.

Silviju je u narednom periodu počeo da bije i dečko od Gertrudine druge ćerke Stefani. Tinejdžer se zvao Koj Rendolf Habard. Gertruda je više puta lažno optuživala Likensa za promiskuitet i bavljenje prostitucijom. Kasnije bi povremeno prisiljavala Dženi da udari sopstvenu sestru, tukući Dženi ako se ne povinuje.

Gertrudinu kuću je posećivao i Koj Habard kako bi fizički i verbalno mučio Silviju. To je radio zajedno sa Gertrudinom decom. UZ njeno odobrenje Silviju su u više navrata koristili kao lutku za udaranje. Nanosili su joj opekotine cigaretama više od 100 puta. Povređivali su joj i genitalije.

Sestre su nekoliko puta pokušale da obaveste porodicu o onome što su doživljavale. Uspele su da kontaktiraju stariju sestru Dijanu koja je u tom momentu imala 18 godina i već je bila udata. Ona, međutim, nije preduzela ništa jer je mislila da devojčice jednostavno izmišljaju jer ne žele da budu odvojene od porodice.

Zbog povećanja učestalosti i brutalnosti mučenja i maltretiranja kojima je Likens bila izložena, postepeno je postala inkontinentna. Uskraćen joj je bilo kakav pristup kupatilu. Kao oblik kazne za njenu inkontinenciju, Gertruda je 6. oktobra bacila Likens u podrum i vezala je.

Silvija je ostavljena naga, retko je hranjena i lišavana je vode. Povremeno je bila vezana za ogradu podrumskih stepenica tako da su joj noge jedva dodirivale tlo. Tokom Silvijinog zatočeništva u podrumu, Gertruda je često, uz pomoć svoje dece i dece iz susedstva stavljala Silviju u kadu sa vrelom vodom i utrljavala joj so u rane.

Džon Baniševski (13) mlađi je 22. oktobra mučio Silviju nudeći joj da prstima pojede činiju supe, a zatim je brzo oduzeo činiju kada je Silvija — u ovoj fazi je patila od ekstremne neuhranjenosti — pokušala da pojede hranu. Te noći se Silvija umokrila u krevet jer je prebačena iz podruma. Sledećeg jutra je Gertruda sa Ričardom Hobsom, komšijskim detetom, urezala na Silvijin stomak pogrdne reči. "Ja sam prostitutka i ponosim se time", napisali su vrelom iglom, navodi se na vikipediji.

Ponovo je vraćena u podrum. Silvija je 25. oktobra pokušala da pobegne iz podruma kad je čula Gertrudi i njenog sina Džona (13) kako pričaju da će je ostaviti da umre. Međutim, Gertruda ju je uhvatila i udarala štapom za zavese po licu. Nakon toga ju je udario Koj Habard. Silvija je pala u nesvest i ponovo je odvedena u podrum.

Preminula je 26. oktobra.

Nakon što je Gertruda otkrila da je devojka mrtva, porodica je sakrila telo i pozvala policiju. Tvrdli su da je Silvija pristala da ima se**ualne odnose sa grupom dečaka u zamenu za novac i da su je oni negde odveli. Za ovakve tvrdnje imali su i pismo koje su naterali Silviju da napiše nekoliko dana ranije. Međutim, pre nego što je policija napustila kuću, njima je uspela da priđe Dženi. Rekla je samo: “Izvadite me odavde i sve ću vam reći”.

Zahvaljujući njenom svedočenju policija je uskoro upala u kuću porodice Baniševski da bi otkrila unakaženo telo šesnaestogodišnje Silvije. Gertruda, njena deca Paula i Džon i komšija Hobs uhapšeni su pod sumnjom da su izvršili teško ubistvo. Zatim je uhapšen još i Koj Habard, mladić iz komšiluka za koga se utvrdilo da je sarađivao sa ubicama.

Džon, Hobs i Habard su osuđeni na 21 godinu zatvora, ali su 1968. pušteni na uslovnu slobodu. Paula Baniševski je osuđena na doživotnu robiju. Kasnije je presuda preinačena, pa je za krivično delo – ubistvo iz nehata, dobila svega godinu dana zatvora.

Gertruda je osuđena na doživotni zatvor, ali je 1985. godine puštena zbog dobrog vladanja. Umrla je 5 godina kasnije od raka pluća.

Bonus video:

02:12

Major policije Pjanović: Prijavljuju nasilje tek kad SA NJIH PREĐU NA DECU

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.