JOVANA UBILA SINA I BACILA GA U REKU: Sumnja se da je nesrećnog dečaka tukla i sestra (12)
Belgijska policija, Foto: AP

užas

JOVANA UBILA SINA I BACILA GA U REKU: Sumnja se da je nesrećnog dečaka tukla i sestra (12)

Mediji su ranije pisali da je porodica iz Rumunije došla godinu dana pre ubistva u Belgiju i da su tu boravili ilegalno

Objavljeno:

Nekoliko meseci nakon što je u Belgiji pronađeno telo devetogodišnjeg Raula, dečaka iz Rumunije, pojavili su se novi rezultati iz istrage, koji pokazuju da je mališan, osim od majke i očuha, trpeo zlostavljanje i od svoje 12-godišnje sestre.

Telo dečaka izvučeno je iz reke u Gentu u aprilu ove godine, tri meseca nakon što je dečak nestao. Ubrzo je ustanovljeno da je dečak ubijen krajem januara, a za njegovo ubistvo terete se njegova majka Jovana M. (30) i očuh Nicu C. koji su, kako se sumnja, detetu zadali smrtonosne udarce.

Nakon toga telo dečaka su spakovali u sportsku torbu, u koju su potom ubacili i kamenje i torbu bacili u reku.

Sada, nakon višemesečne istrage, ustanovljeno je da je dečaku povrede nanosila i njegova 12-godišnja sestra, ali nema dokaza da je i mu je ona zadala smrtonosne udarce.

Mediji su ranije pisali da je porodica iz Rumunije došla godinu dana pre ubistva u Belgiju i da su tu boravili ilegalno.

Ispostavilo se da je dečak mesecima trpeo torturu od očuha, koji ga je tukao kaišem i polivao vrelom i hladnom vodom.

Kobne noći, 31. januara, mališan je podlegao povredama, a majka i očuh umesto da pozovu hitnu pomoć, odlučili su da dečaka uguraju u torbu i bace u reku.

Porodica je uspela da krije smrt dečaka duži vremenski period. Tokom februara, Jovana je na društvenim mrežama redovno postavljala fotografije sa sinom i ćerkom. Tek je 31. marta promenila svoju profilnu fotografiju na Fejsbuku i zamenila je crnom pozadinom, kao da je u žalosti.

Za to vreme navodno nije postavljala fotografije sa Nicuom, dok je on, s druge strane, redovno objavljivao svoje fotografije na internetu.

Za nestanak dečaka se saznalo tek kada je jedan od Raulovih ujaka, koji živi u Nemačkoj, zabrinut što nije čuo ni reč od mališana, posumnjao da se nešto čudno događaj. Ujak je došao u Belgiju i saznao da je dete nestalo. Tada je sve prijavio policiji.

Nakon toga policija je privela Jovanu i njenu 12-godišnju ćerku na ispitivanje. Navodno su baš izjave devojčice dovele policiju do reke, gde je i pronađeno dečakovo telo u torbi. Devojčica je tad i ispričala da joj je brat ubijen 31. januara, oko 4 sata ujutru, nakon što su mu majka i očuh zadali brojne udarce.

Međutim, tokom istrage i ispitivanja Jovane i Nicua, otkriveno je i da je devojčica zlostavljala brata.

Navodno su njih dvoje policiji ispričali kako ga je redovno udarala, neretko i termosom u glavu, ali navodno njeni udarci nisu bili kobni po dečaka.

01:02

Krisa Nota optužile dve žene za seksualno zlostavljanje

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.