POTRESNE REČI DEVOJKE KOJA JE SVEDOČILA NA SUDU: Nastavljeno suđenje Miroslavu Aleksiću
Mika Aleksić, Foto: Stefan Stojanović, Marija Erdelji, Zorana Jevtić

viši sud u beogradu

POTRESNE REČI DEVOJKE KOJA JE SVEDOČILA NA SUDU: Nastavljeno suđenje Miroslavu Aleksiću

Sledeće suđenje zakazano je za 19. septembar

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu danas je izjavom svedoka oštećene nastavljeno suđenje vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću povodom optužbi za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica te škole.

Oštećena M.Đ. je odgovarajući na pitanja advokata odbrane Zorana Jakovljevića iznela detalje seksualnog uznemiravanja od strane Aleksića. M.Đ. je rekla da je tokom tih radnji želela da se suprotstavi optuženom, ali da nije imala snage jer je, kako kaže, bila paralisana.

Ona je dodala da im je Miroslav Aleksić na predavanjima govorio da moraju da prolaze kroz neprijatne situacije kako bi ojačali sami sebe, zbog čega je, kako kaže, nastavila da ide na časove.

Svedok je rekla da je doživela osećaj naročite poniženosti koji je do detalja opisala sudiji Višeg suda u Beogradu. Istakla je da se uznemiravanje dešavalo u dva perioda, prvi septembra 2014. godine, drugi maja 2015. godine, od kojih je samo događaj iz maja 2015. obuhvaćen optužnicom.

1 / 5 Foto: Stefan Stojanović

Sledeće suđenje zakazano je za 19. septembar kada bi trebalo da svedoči oštećena Milena Radulović.

Okrivljeni je u sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke. Uhapšen je 16. januara 2021.godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta ukinut i kućni pritvor.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.