RADNICI AZILA PRETRNULI OD STRAHA KAD SU IH VIDELI U JEDNOM KAVEZU: Maleno mače ušlo kod bolesnog psa, a ONDA...
Pas i mačka u kavezu, Foto: Printscreen/youtube/BazPaws

au

RADNICI AZILA PRETRNULI OD STRAHA KAD SU IH VIDELI U JEDNOM KAVEZU: Maleno mače ušlo kod bolesnog psa, a ONDA...

Ubrzo je u azil dovedena i En, pas lutalica koja je pronađena kako se krije u žbunju obližnjeg sportskog kluba

Objavljeno:

Maleno žuto mače po imenu Džindžer Biskvit pronađeno u odvodu kanalizacije posle velike kiše, potpuno pokislo i izgladnelo. Spasilac je doveo u azil za napuštene kućne ljubimce i životinje sa ulice. Kako nisu znali ništa o njenom zdravstvenom stanju, smestili su je u izolaciju u specijalan deo azila gde su mogli da je leče i da joj obezbede miran oporavak. Mače je smešteno u poseban kavez.

Džindžer je, razumljivo, bila malo nervozna, zbunjena, a takođe i veoma oprezna.

- Ona je stidljiva, ali velika maza i definitivno voli pažnju kada prevaziđe prvobitni strah od kontakta sa našim timom koji brine o njoj. Pomalo je oprezna prema ljudima kada uđu u njen prostor dok ne vidi da donose hranu, a onda je srećna i počinje da komunicira - rekli su za Dodo dr Džubert Viljoen i dr Suzet Greub.

Ubrzo je u azil dovedena i En, pas lutalica koja je pronađena kako se krije u žbunju obližnjeg sportskog kluba. Bila je prekrivena buvama i krpeljima, veoma lošeg zdravstvenog stanja. U azil je došla bolesna i radi bezbednosti drugih životinja smeštena je u izolaciju takođe u kavez.

Kako su objasnili u azilu mačke i psi se najčešće drže u odvojenim prostorima, ali izolacija je poseban slučaj, pa us veterinari smatrali da je sasvim dovoljno da životinje budu u odvojenim kavezima. Na ovaj način omnemogućen je bilo kakav kontakt između životinja ili je osoblje bar tako mislilo.

Međutim, Džindžer je imala druge planove. Kada su zaposleni u azilu ušlu ujutru i izolaciju nisu mogli da veruju šta vide. Umesto u svom kavezu maleno žuto mače ležalo je u istom kavezu sa En. Njih dve su ležale zagrljene kao da su prijatelji oduvek.

- Potcenili smo sposobnost mačića da se provuku kroz šipke na kavezu. S obzirom da je pas bio slab i bolestan, shvatili smo da ne može da bude opasnost za mače. Ali, zaista nismo očekivali da će mače da ode kod psa. Kad smo ih ugledali u jednom kavezu pretnuli smo od straha, jer ne reaguju svi psi i mačke prijateljski jedni na druge. Međutim, strahovi su se odmah nestali kada smo videli koliko je En nežna prema Džindžer - reklo je osoblje azila.

Sada, En i Džindžer dele kavez zajedno i veoma su srećne. Džindžer je bila veoma slaba kada je došla u bolnicu i čini se da joj En daje snagu.

- Ovako nešto se još nije desilo, ali smo svi oduševljeni instinktom životinja i momentom da osećaju kada je nekome potrebna pomoć - rekao je dr Džubert Viljoen.

Bonus video: Nasilje nad životinjama u Srbiji: Zverstvo prema konju u selu Stajkovac​​​​​​​

03:26

Nasilje nad životinjama u Srbiji: Zverstvo prema konju u selu Stajkovac

(Espreso/Srecna.republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.