VIDRE ZAPOSELE SURFERSKE DASKE, VOZE SE KAO PRAVE: Ovekovečeni NESTVARNI PRIZORI, gledajte samo (FOTO)
Vidra, Foto: Stu Smith/Solent News / Shutterstock Editorial / Profimedia

PRIRODA

VIDRE ZAPOSELE SURFERSKE DASKE, VOZE SE KAO PRAVE: Ovekovečeni NESTVARNI PRIZORI, gledajte samo (FOTO)

Proteklih nedelja fotograf Mark Vudvard deli na Tviteru i Instagramu fotografije i snimke morskih vidri na „otetim“ surferskim daskama

Objavljeno:

Kalifornijske vidre izazivaju veliku pažnju ovih dana čudnim i agresivnim ponašanjem prema surferima, kojima preuzimaju daske nakon što ih oteraju sa njih.

Stručnjaci za životinje kažu da ne postoji logično objašnjenje za ponašanje vidri u Kaliforniji, ali upozoravaju da fotografije njih na surferskim daskama, iako deluju slatko i zabavno, uopšte nisu bezazlene.

Proteklih nedelja fotograf Mark Vudvard deli na Tviteru i Instagramu fotografije i snimke morskih vidri na „otetim“ surferskim daskama.

Nadležni su posebno zabrinuti za ponašanje jedne vidre, poznate pod brojem 841, koja je učestvovala u više incidenata i može se videti na snimcima kako grize daske nakon što je uplašila surfere.

Za sada ne mogu da objasne ponašanje petogodišnje vidre, ali nadležni kažu da pokušavaju da je uhvate i relociraju.

Iako su snimci i fotografije na mrežama izazvali razne šale o tome kako vidre vraćaju svoj dom, Vudvard i drugi stručnjaci upozoravaju da ovakvo ponašanje nimalo nije bezazleno.

„Možda se čini slatkim i zabavnim, ali je zapravo opasno i po ljude i po vidru. Plašim se da će vidra morati da bude uhvaćena i relocirana u rezervat“, istakao je Vudvard.

Bonus video:

01:48

PRIRODA JE PRAVO MESTO ZA RAZVOJ DECE Dubaić: Obavljamo aktivnosti koje utiču na EDUKACIJU. Deca su danas udaljena od prirode

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.