PSI NAPALI DEVOJKU NA POPULARNOJ DESTINACIJI: Spasili je PROLAZNICI, evo ŠTA SE DESILO (FOTO)
Foto: Profimedia

NIJE NAIVNO

PSI NAPALI DEVOJKU NA POPULARNOJ DESTINACIJI: Spasili je PROLAZNICI, evo ŠTA SE DESILO (FOTO)

Dva slučajna prolaznika su spasila ženu od dinga koji su pokušavali da primene istu tehniku lova koju koriste za veći plen poput valabija

Objavljeno: 13:14h

Ženu staru 24 godine napala su tri ili četiri dinga dok je džogirala na plaži na ostrvu K'gara u državi Kvinslend, najvećem peščanom ostrvu na svetu ranije poznatom kao ostrvo Frejzer, saopštili su lokalni zvaničnici, prenosi AP.

Park je dom dingo pasa

Nacionalni park koji se nalazi na listi Svetske baštine dom je divljih pasa dingo koji se smatraju najčistijim primercima svoje vrste.

Turisti su se vratili na ovo ostrvo nakon što su ukinute restrikcije uvedene tokom pandemije i otkrili su da su dingo-psi postali manje oprezni u prisustvu ljudi, što je povecalo opasnost i za ljude i za ove životinje, predočila je čuvar divljih životinja Linda Berendorf.

Slučajni prolaznici spasili devojku

- Dva slučajna prolaznika su spasila ženu od dinga koji su pokušavali da primene istu tehniku lova koju koriste za veći plen poput valabija - rekla je Berendorfova.

Žrtva je helikopterom prebačena u bolnicu Hervei Bai na kopnu, u stabilnom je stanju sa višestrukim ugrizima po ekstremitetima i po trupu, saopštila je Služba hitne pomoci Kvinslenda.

Administracija parka K'gara razmatra da li da se uništi čopor dingo-pasa, koji uključuje i one jedinske koje su i ranije ispoljavale "visoko rizično ponašanje" prema ljudima, rekla je Behrendorf.

Bonus video:

02:51

ŠTA MOŽETE AKO VAS ILI VAŠEG LJUBIMVA NAPADNE PAS? Advokat detaljno opisao scenario koji sledi posle NEMILOG DOGAĐAJA

(Espreso/Blic/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.