HTELA DA ODBRANI PSA, PA UDARALA MEDVEDA PO GLAVI: Pesničila se sa opakom ZVERI, evo i ko je izvukao DEBLJI KRAJ
Medved, Foto: Printscreen/Facebook/Agron Byci

da li je moguće?

HTELA DA ODBRANI PSA, PA UDARALA MEDVEDA PO GLAVI: Pesničila se sa opakom ZVERI, evo i ko je izvukao DEBLJI KRAJ

Odeljenje je apelovalo na stanovnike da se „drže na distanci“ ako vide medveda

Objavljeno:

Amerikanka Lin Keli (64), radila je u svom dvorištu u Porteru, koje se nalazi na granici Nju Hempšira, kada je njen pas počeo da laje i pobegao u šumu, navodi se u saopštenju Odeljenja za ribarstvo i divlje životinje u Mejnu. Žena je neverovatnu priču ispričala za sajt "VMUR", podružnicu "CNN-a". Kako kaže, kada se njen pas vrati iz šume, jurio ga je medved.

„Dotrčala sam do mesta gde je pao i stalno ga zvala, a on se konačno vratio. A odmah iza njega bio je medved“, rekla je Keli za novinsku stanicu. „Medved je gledao u mene, a ja sam gledala u medveda. Mislim da smo se oboje uplašili.”

Odeljenje za ribarstvo i divlje životinje kaže u svom saopštenju da se „Keli suočila sa medvedom a kada je medved ustao, ustala je što je više mogla, a zatim je udarila medveda u nos. Tada ju je medved ugrizao za desnu ruku i zadao joj ubodne rane na zglobu ruke". Nakon udarca, medved joj je pustio zglob i otrčao nazad u šumu", navodi se u saopštenju.

Medved
Medvedfoto: Profimedia

Keli je pozvala hitnu i odvedena je u lokalnu bolnicu da joj se zbrinu povrede. Od tada je puštena. Njen pas je nepovređen u incidentu. Medved nije viđen od incidenta, navodi se u saopštenju. Odeljenje je saopštilo da su postavili dve žive zamke kako bi pokušali da uhvate životinju, napominjući da je prethodnih dana viđena kako jede ptičje seme u dvorištima suseda.

Odeljenje je apelovalo na stanovnike Mejna da se „drže na distanci“ ako vide medveda i da „ne guraju medveda u ćošak i ne uznemiravaju ga“. Vlasnici pasa bi trebalo da šetaju svoje pse na povodcima koji se ne mogu uvlačiti i „ne staju između njihovog psa i medveda“.

Procenjuje se da širom Mejna živi 24.000 do 36.000 crnih medveda. Nadležni kažu da se pozivi u vezi sa medvedima povećavaju tokom proleća i leta, kada medvedi uništavaju hranilice za ptice ili ulaze u dvorišta oko kontejnera ili korpi za otpatke.

Bonus video:

00:09

Medved prošetao selom kod Prijepolja

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.