LETOVANJE U RUMUNIJI JE PUN POGODAK ZA 2023. GODINU: Pogledajte top 8 MESTA, jeftinije i lepše je od GRČKE (VIDEO)
Mamaia, Foto: Printscreen/Youtube/DroneTube RO

letovanje

LETOVANJE U RUMUNIJI JE PUN POGODAK ZA 2023. GODINU: Pogledajte top 8 MESTA, jeftinije i lepše je od GRČKE (VIDEO)

Bez obzira tražite li uzbudljiv noćni život, miran odmor, istorijska istraživanja ili neobična iskustva, letovanje u Rumuniji zaista predstavlja raznovrstan izbor i postoji nešto za svačiji ukus

Objavljeno:

Rumunija ima predivnu obalu duž Crnog mora koja nudi nekoliko destinacija vrednih posete, a važi za neotkriveno mesto jer nema previše turista koji tu dolaze na letovanje. To znači da ni cene još uvek nisu otišle "nebu pod oblake"!

Evo nekih od najpoznatijih mesta na obali koje biste mogli da razmotrite za letovanje u Rumuniji 2023. godine!

1. Mamaja

Jedno od najpopularnijih i najživahnijih letovališta na rumunskoj obali, Mamaja je poznata po dugim peščanim plažama, uzbudljivom noćnom životu i brojnim plažnim klubovima. To je omiljena destinacija za letovanje kako za lokalce, tako i za međunarodne turiste koji traže sunce, more i zabavu.

2. Konstanca

Kao najveći grad na obali Crnog mora, Konstanca spaja bogato istorijsko nasleđe sa primorskim šarmom. Obiđite impresivni Kazino Konstanca, posetite rimske mozaike i prošetajte ulicama Starog grada pre nego što se opustite na gradskim plažama - savršeno letovanje u Rumuniji!

3. Eforie Nord

Mirno letovalište poznato po lekovitom blatu i mineralnim vodama, Eforie Nord je savršen izbor za one koji traže opuštanje i wellness. Takođe nudi prelepe plaže i mirnu atmosferu za sve koji bi da idu na letovanje u Rumuniji.

4. Kostinesti

Popularno letovalište u Rumuniji među studentima i mladim putnicima, Kostinesti je poznat po živahnom noćnom životu, otvorenim klubovima i muzičkim festivalima. Ima široku plažu, tu se nalazi i obavezna turistička atrakcija za letovanje u Rumuniji, hostel "Brodolom".

5. Vama Veke

Jedinstvena i boemska destinacija za letovanje u Rumuniji, Vama Veke je poznata po alternativnom šarmu i opuštenoj atmosferi. Privlači mlađu publiku, nudi žive muzičke događaje, kampovanje uz obalu i raznovrsne barove i restorane.

6. Mangalija

Spajajući istoriju sa primorskim opuštanjem, Mangalija se ponosi bogatim rimskim nasleđem, uključujući arheološki muzej Kalatis. Svi koji ovde dođu na letovanje u Rumuniji mogu da uživaju u mirnom iskustvu na plaži, daleko od gužve drugih letovališta.

7. Neptun i Olimp

Ova susedna letovališta nude luksuzniju i porodičnu atmosferu. Sa lepo uređenim plažama, predivnim parkovima i luksuznim hotelima, idealna su za sofisticirano letovanje u Rumuniji za one koji žele "malo više" za svoj novac.

8. Saturn i Venera

Ova letovališta namenjena su porodicama i pružaju opuštenu atmosferu. Nude raznolike zabavne opcije, sportske aktivnosti na vodi i slikovite pejzaže za idilično letovanje u Rumuniji.

Bez obzira tražite li uzbudljiv noćni život, miran odmor, istorijska istraživanja ili neobična iskustva, letovanje u Rumuniji zaista predstavlja raznovrstan izbor i postoji nešto za svačiji ukus. Svako letovalište ima svoj jedinstveni šarm, obećavajući nezaboravan odmor na rumunskoj obali.

Bonus video:

01:45

Čačani overili i Karipsko more: Hrabri ronioci iz Srbije istražuju podvodne lepote širom sveta

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.