OGLASILA SE MOSKVA O VELIKOM INCIDENTU NA KRIMSKOM MOSTU, EVO ŠTA SU REKLI: Ima poginulih, povređeno DETE?
Krimski most, Foto: Profimedia

DRAMA!

OGLASILA SE MOSKVA O VELIKOM INCIDENTU NA KRIMSKOM MOSTU, EVO ŠTA SU REKLI: Ima poginulih, povređeno DETE?

Kako ističu pokrenuta je istraga o terorističkom napadu

Objavljeno:

Rusija tvrdi da su incident koji se dogodio na Krimskom mostu izveli Ukrajinci.

Nacionalni komitet za antiterorizam tvrdi da su napad izveli ukrajinski dronovi.

"U 3.05 dva ukrajinska drona napala su Krimski most kao rezultat terorističkog akta deo kolovoza na mostu je oštećen. Dve odrasle osobe su stradale, a jedno dete je povređeno", navodi se u saopštenju Komiteta.

Kako ističu pokrenuta je istraga o terorističkom napadu.

Podsetimo, nakon incidenta na mesto događaja izašla je ekipa istražnog komiteta, a rusko ministarstvo saobraćaja demantovalo je da je došlo do oštećenja stuba mosta i navelo da je oštećen samo kolovoz.

Iz kriznog štaba koji je formiran u Krasnodarskom kraju pojasnili su da je gužva, koja je nastala na ulazu na most, sada smanjena i da je kolona duga tri kilometra.

Krimski most
Krimski mostfoto: Profimedia

Šef Krima Sergej Aksjonov rekao je da bi železnički saobraćaj mogao da bude ponovo uspostavljen do 9.00 po lokalnom vremenu. On je na Telegramu zamolio stanovnike regiona i turiste da koriste alternativne kopnene puteve, umesto Krimskog mosta.

"Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, molim stanovnike i goste na poluostrvu da se suzdrže od putovanja preko Krimskog mosta i da, iz bezbednosnih razloga, izaberu neki alternativni put. Verujte samo zvaničnim informacijama", naveo je Aksjonov, ne precizirajući zbog čega je nastao problem.

Rojters prenosi, pozivajući se na ukrajinsku novinsku agenciju RBC, da su se čule dve eksplozije na mostu i dodaje da nije mogao nezavisno da potvrdi izveštaje.

Bonus video:

05:32

AMERIKA SE SPREMALA ZA RAT U UKRAJINI, POVEĆAVALI SU BUDŽET OD 2013. GODINE! Bušatlija: Rusija ima samo 10% vojnog budžeta SAD

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.