MISLILA DA BOG LIČNO PRIČA S NJOM, PA JOJ "SVEVIŠNJI" TRAŽIO 300 HILJADA EVRA: Nasela je za MEDALJU, ali to NE ČUDI
Vernica, Foto: Tamara Trajković

nije razmišljala

MISLILA DA BOG LIČNO PRIČA S NJOM, PA JOJ "SVEVIŠNJI" TRAŽIO 300 HILJADA EVRA: Nasela je za MEDALJU, ali to NE ČUDI

Esperanza iz Španije poverovala je da joj se Bog lično javio, te je tako i prevarena

Objavljeno:

Neverovatan, ali i istinit slučaj upravo obilazi brojne španske i svetske medije. Naime, u Leonu je neki dan počelo suđenje jednom tipu koji je godinama lakovernu ženu držao u uverenju da je sam Bog, kako navodi Net.hr. Dobro ste pročitali, Bog!

I ne samo da je ona u to verovala, već je "Boga" i finansijski potpomagala, pa je u razdoblju od nekoliko godina ostala bez sveukupno 300 hiljada evra, preneo je u sredu portal Telecino.

Zanimljivo, naivna Esperanza je verovala da "Svevišnji" prebacuje njen novac na tekući račun u raju te da će jednoga dana od te ušteđevine moći da kupi kuću u prostranstvima nebeskim.

Crkva
Crkvafoto: Tamara Trajković

Gospođa je tokom četiri godine "Bogu" ostavljala novac u kovertama na njegovu radnom mestu, a kada mu je predala sve što je imala, otišla je u banku i zatražila dva kredita kako bi "Gospodinu" nastavila uplaćivati rate.

Kraj ovoj prevare nastupio je kada su njena deca otkrila da na računu nema ni centa, a kada već spominjemo decu, vrijedi dodati i to da je prevarant ranije zapretio Esperanzi da će joj pobiti porodicu ako samo zucne o tome s kime i zašto komunicira.

Prevarant je na optuženičkoj klupi pokrajinskog suda u Leonu negirao delo, a španski mediji su napomenuli i kako je došlo do toga da je izabrao baš nju za žrtvu.

Naime, Esperanza je bila poznata u kraju kao osoba zaluđena religijom, a svi su znali i to da pati od verskih zabluda. Da pritom budemo konkretni, 2013. godine Esperanza je samu sebe uverila da ju je Deva Marija učinila svetom.

Bonus video:

04:15

OPREZ! KUPCI STANOVA SVE VIŠE ŽRTVE PREVARA! Advokat: Najveći rizik nose stanovi u izgradnji, A ZAŠTITA JE MOGUĆA NA OVAJ NAČIN

(Espreso/ Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.