MIROSLAVU OBEĆALI POSAO NA ALJASCI I ZARADU OD KOJE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Uplatio 3.000 evra, a onda...
Aljaska, Foto: Michael DeFreitas / robertharding / Profimedia

NAGRABUSIO

MIROSLAVU OBEĆALI POSAO NA ALJASCI I ZARADU OD KOJE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Uplatio 3.000 evra, a onda...

Miroslav Pavićević kaže da je od aprila do juna uplatio 3.000 evra, koje je pozajmio, jer ga je privukla velika obećana zarada

Objavljeno:

Crnogorac Miroslav Pavićević sa Cetinja našao je oglas za posao na Aljasci preko interneta. Obećano mu je 2.500 dolara zarade sedmično, ako radi 16 sati, a jedini uslov bio je da uplati novac mladiću iz Novog Sada koji to sve organizuje. Na kraju, Pavićević je ostao i bez para i bez posla na Aljasci.

U svojoj ispovesti za Kurir, Pavićević kaže da je od aprila do juna uplatio 3.000 evra, koje je pozajmio, jer ga je privukla velika obećana zarada.

- Taj mladić mi je rekao da otvara agenciju s prijateljem iz Čikaga, ali da još uvek nije registrovana. U aprilu sam video njegov oglas za posao. Morao sam da uplatim 500 evra kako bih obezbedio siguran polazak zbog, kako mi je rečeno, velike navale. Ja sam 28. aprila uplatio 1.000 evra jer sam hteo taj posao, privukao me je iznos koji mi je obećan, do 10.000 dolara mesečno - izjavio je Pavićević i dodao:

- To nije bilo sve. Rekli su mi da ako želim da otputujem početkom maja, na treću osobu, ne ovu dvojicu pomenutih, uplatim 750 evra. To mi je bilo čudno, zašto uplaćujem novac na nečije ime za koga ne znam ko je i nisam se čuo s njim, ali sam ipak uplatio. Stigao je i novi zahtev da uplatim još 1.250 evra 6. maja na to isto ime za avionsku kartu i još nešto. I to sam uradio jer me ubeđivao da je bolje da odem dva meseca ranije kako bih više zaradio. Svaki dan sam dobijao poruke i pritisak da to moram da uradim, uz pitanja zašto im ne verujem, kako imaju problema samo s nama Crnogorcima, da je to vrhunski posao... - tvrdi Pavićević za Kurir.

Aljaska
foto: AP

Konačno shvatio da je prevaren

Dalje kaže i da je trebalo 19. maja da krene na put za Aljasku, ali su mu 17. maja javili da viza nije završena i da mora da čeka do kraja meseca.

- Imali su i zahtev da nađem nekoga ko će poći sa mnom. Hteo sam i to da ispoštujem, kao i svaki dogovor dotad, te sam pitao jednog druga, koji je ipak odbio zbog uplate. Ispostavilo se da je to za njih kasnije navodno bio problem, i to su mi prebacivali, jer su oni, govorili su mi, zbog toga izgubili novac. Zatim su rekli da putujem s nekom devojkom iz Niša, a onda odložili za 5. jun jer viza opet nije završena - rekao je Pavićević.

Putovanje, Putovanja, Turisti, Turizam, Aerodrom, Autobus, Ljudi, Odmor, Avion, Avioni
foto: Profimedia

Tada je shvatio da je prevaren i zahtevao da se njegov novac vrati.

- Počeo je da ignoriše poruke, a zatim su krenule i pretnje da će mi razbiti glavu, da ja ne znam ko je on i ko njega štiti. Te pretnje sam prijavio policiji, a sada ću pokrenuti i tužbu. U međuvremenu, javio mi se još jedan njegov kolega, koji je obećao da će vratiti 1.800 evra kad sakupe novac. Ja sam i na to pristao, ali nema ništa ni od toga. Svi su oni prevaranti. Čak sam čuo i da je Novosađanin prevario prijatelja iz Čikaga i da mu nije uplatio novac - rekao je Pavićević.

O celoj situaciji obavestio je srpsku i crnogorsku policiju i mejlom i pozivom.

- Ja sam te pare pozajmio i hoću da mi ih oni vrate, jer od posla nema ništa, a ni oglasa više nema - rekao je Pavićević za Kurir.

I Višnja Vučević, samohrana majka odlučila je da se oproba u poslu na Aljasci. Kako je jednom prilikom rekla, radila je najteže poslove, ali joj se isplatilo.

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.