POSETITE "GRČKU IBICU" I UŽIVAJTE: Ovo ostrvo krije mnoge plaže, jedna od njih je PRAVI RAJ na zemlji! (FOTO)
Navajo plaža, Foto: Privatna arhiva/T.Đ.

letovanje

POSETITE "GRČKU IBICU" I UŽIVAJTE: Ovo ostrvo krije mnoge plaže, jedna od njih je PRAVI RAJ na zemlji! (FOTO)

Zakintos je treće ostrvo po veličini u Jonskom moru.

Objavljeno:
Miloš Dojčinović

Ukoliko ste se ovog leta odlučili za letovanje u Grčkoj, preporučujemo vam jedno od najlepših ostrva ne samo u ovoj zemlji, već u i svetu - Zakintos.

Zakintos je treće ostrvo po veličini u Jonskom moru. Površina ostrva je 410 km2 a dužina obale je 125 km. Sa susednom Kefalonijom i Peloponezom je jako lepo povezan svakodnevnim brodskim polascima.

Konkretno, potpisnik ovih redova, 2017. godine iznajmio je apartman u Laganasu. Malom mestašcetu na jugu Zakintosa.

1 / 2 Foto: Privatna arhiva/T.Đ.

Pored prozirno plavog mora i raskošno dugačke plaže koja nam je bila bukvalno "ispred nosa", ono što je nas lično fasciniralo jeste ogromno zelenilo između kojeg je smešten i "ukopan" Laganas.

Zakintos, Letovanje
foto: Privatna arhiva/T.Đ.

Odmah u blizini našeg hotela, na nekih stotinu metara sa desne strane i nekoliko desetine metara od obale, nalazi se ostrvce Cameo koje je sa plažom bilo povezano uskim drvenim mostićem.

Zakintos, Letovanje
foto: Privatna arhiva/T.Đ.

Ono što je davalo dotatnu lepotu Laganasu jesu i kornjače koje su znale kako kad da se izgube kod kamenja, pa smo tako mogli da ih gledamo ispod dasaka od mosta.

Ulaz u ovo ostrvce se naplaćivalo, i uz plaćenu cenu dobijali smo po izboru koktel, a onda odmah sa zadnje strane, niz kamene stepenice čekala nas je skrivena plažica, široka svega nekoliko desetine metara, ali sa prelepim pogledom ka ostrvu Kornjača i muzikom iz lokalnog bara koja je svirala i doprinosila lepšem ambijentu.

U blizini našeg hotela redovno je išao autobus koji nas je vozio direktno do plaže "Banana beach".

Ukoliko se odlučite da posetite ovu prelepu plažu, vodite računa jer nema previše hladovine, ali se bez računa u autobus ne vraćajte!

Naime, u ovim autobusima se ne naplaćuje karta već se prevoz "plaća" računom od kupovine na destinaciji na kojoj vas budu odvezli.

Zakintos, Letovanje
foto: Privatna arhiva/T.Đ.

Ipak, najlepše od svega na Zakintosu, preporučujem krstarenje i obilazak celog ostrva i svih zabačenih plaža, a pogotovo plaže Navajo koja je pravi raj na zemlji!

1 / 2 Foto: Privatna arhiva/T.Đ.

Negde oko 1981. godine, grčke vlasti su primetile brod u vodama Zakintosa koji im je bio sumnjiv. Ubrzo su otkrili da brod krijumčari ljude, cigarete, alkohol i potera je počela. Nevreme i loša vidljivost su doprineli da se brod nasuka na Navajo plažu.

Zakintos, Letovanje
foto: Privatna arhiva/T.Đ.

Ime tog broda je bilo Panagiotis. Njegov dom više nije nemirno more već bele peščane dine plaže Navajo. On je sada atrakcija za brojne turiste koji posete ovu neobičnu plažu i glavni razlog zašto je Navajo dobio nadimak „Brodolom”

Bonus video:

00:27

TANJA SAVIĆ SKAČE U MORE, BUJNO POPRSJE U PRVOM PLANU: Napravila pravu pometnju snimkom iz vode! (VIDEO)

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.