OVAJ ČOVEK JE NAPUSTIO DIREKTORSKU FOTELJU DA BI POSTAO KAMIONDŽIJA: Ovo je doprinelo njegovoj ODLUCI (VIDEO)
Greg Ros, Foto: Pžrintscreen LinkedIn

život piše romane

OVAJ ČOVEK JE NAPUSTIO DIREKTORSKU FOTELJU DA BI POSTAO KAMIONDŽIJA: Ovo je doprinelo njegovoj ODLUCI (VIDEO)

Greg kaže da je na poziciji direktora osećao "odvratnost" i preterano samopouzdanje, pa je rešio da potpuno preokrene svoj život

Objavljeno:

Nije lako iz korena promeniti svoj život, posebno kada imate 60 godina i rešili ste da započnete novu karijeru.

Upravo to je uradio Greg Ros iz Australije, kada se u tim godinama odrekao pozicije izvršnog direktora jedne korporacije da bi postao kamiondžija.

Kada se vraćao sa sahrane strica, Ros je doneo odluku koja mu je okrenula život naglavačke, ali ga takođe učinila srećnijim nego ikada, piše Gardijan.

Iza sebe je ostavio jako uspešnu karijeru i prigrlio samoću puta. Kaže da je na taj način pronašao ispunjenje i autentičnost koju ranije nije imao.

Transformacija je počela na letu od Oklanda na Novom Zelandu do Perta u Australiji. Taj put mu je dao vremena da ponovo razmisli o svom životu i bio je iznenađen saznanjem da je pregoreo na poslu.

Kaže kako su mu u tom trenutku na pamet pali stihovi Džona Lenona „I’m just sitting here watching the wheels go round“ ( Samo sedim ovde i gledam kako se točkovi okreću). Sletevši u Pert, skupio je hrabrosti da svojoj deci saopšti da napušta posao izvršnog direktora.

Postavili su mu očigledno pitanje – šta će onda da radi, na šta je on odgovorio: „Mislim da ću samo voziti prokleti kamion“.

Iako mu je CV-u nedostajalo iskustvo u vožnji kamiona, on je u mladosti vozio manja vozila. Motivacija je pobedila skepticizam, pa je Ros dospeo na dvonedeljni probni rad u špediterskoj kompaniji.

Svidelo im se kako radi, pa su mu ponudili posao za stalno, tako da je on zadnjih 12 godina za volanom najvećih „drumskih lađa“ u Australiji. Iako sada ima 72 godine neumorno radi i naizgled se olako nosi sa izazovima vožnje pustinjom i divljinom ovog kontinenta.

Vožnja je Rosu prožula osećaj nezavisnosti koji nikada nije imao. Za razliku od svojih prethodnih poslova, gde mu je poslovno okruženje diktiralo vreme, sada je kontrolisao svoju sudbinu. Posle svake smene, jednostavno je predavao ključ, kao i odgovornost nekome drugom.

Ova sloboda mu je omogućila da se ponovo poveže sa svojom strašću prema vozilima, unapredivši svoje veštine i performanse ogromnih mašina kojima upravlja.

– Ako idete na povratno putovanje od 300 km, mogućnost da prosto razmišljate je divna. Sviđa mi se ko sam i gde sam – rekao je Ros za Gardijan.

Još jedan neočekivani aspekt Rosovog putovanja bila je samoća na putu. U kabini uživa u klasičnoj muzici, hitovima „Rolingstonsa“ ili Lenarda Koena, prilagođavajući svoju plejlistu raspoloženju. Ponekad je žudeo za tišinom, uživajući u prilici za introspekciju tokom dugih vožnji.

Rosovo putovanje ga je takođe dovelo do ljubavi. Nakon odlaska na koncert Lenarda Koena u Pertu, podelio je svoje iskustvo na onlajn forumu, privukavši pažnju En-Kristin, koleginice koja obožava Koena. Njihova veza se produbila, a kulminirala je njihovim brakom.

Inspirisan En-Kristinim zapažanjem da se i dalje „drži“ za ostatake svog korporativnog načina života, Ros je odlučio da simbolično pusti kosu. Ova fizička promena označila je njegovu novopronađenu slobodu i autentičnost.

Njegovoj odluci da preokrene svoj život doprinelo je strašno iskustvo kada mu je dijagnostikovan rak štitne žlezde. Uprkos mračnim prognozama dobio je drugu šansu i rešio da je iskoristi.

Prisećajući se svojih korporativnih dana, prepoznao je kod sebe preterano samopouzdanje i „odvratnost“ koji su diktirali njegovo ponašanje. Sada uživa u svakom danu, sa pozitivnim pogledom na svet i prihvata nova iskustva raširenih ruku.

Da bi ostao u formi, Ros je počeo da vozi bicikl, a odlučan je da vozi kamion još nekoliko godina. Kaže da je gledao kako su njegove kolege podlegle starosti i zakleo se da će maksimalno iskoristiti svoju vitalnost.

Bonus video:

01:30

Evo kako je Milanu Miloševiću pošto je dao OTKAZ Pinku

(Espreso/Srpski portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.