MAJKU TROJE DECE RASKOMADAO DEČKO, NJEGOVA GUGL PRETRAGA LEDI KRV: To nije kraj UŽASA, otkriveno NEŠTO JOŠ GORE
Mandžih "Mani" Staren, Foto: Printscreen/Facebook

HOROR NAD HORORIMA

MAJKU TROJE DECE RASKOMADAO DEČKO, NJEGOVA GUGL PRETRAGA LEDI KRV: To nije kraj UŽASA, otkriveno NEŠTO JOŠ GORE

Njen rođeni otac prijavio je njen nestanak 1. maja, a ubrzo je policija saznala da je navodno bila žrtva nasilja u porodici

Objavljeno:

Muškarac iz Minesote optužen je da je ubio i raskomadao svoju devojku i ostavio za sobom brdo dokaza - uključujući Gugl pretragu za jednom posebnom rečju na dan kada je nestala.

U sumornom preokretu, policija je saznala da je još jedna žena vezana za osumnjičenog nestala pre dve godine, piše "Daily Beast".

"Iskreno rečeno, zabrinuti smo i za njenu bezbednost", rekao je narednik policije Sent Pola Majk Ernster na konferenciji za novinare.

Mandžih 'Mani' Staren
Mandžih "Mani" Starenfoto: Printscreen/Facebook

Džozef Džorgenson (40) se zabarikadirao u svojoj spavaćoj sobi u Mejplvudu i zapalio požar kada se policija, koja je pratila tragove koje je ostavljao za sobom, prošle nedelje pojavila u njegovom stanu da ga pretraži. Navodno je pokušao da zgrabi jurišnu pušku AR-15 pripadnika SWAT tima, ali je uhapšen.

Dva dana kasnije, policija je otkrila iseckane ostatke Mandžih "Mani" Staren u hladnjačama u skladištu gde je jedinica bila iznajmljena na ime Džorgensonovog cimera, navodi se u optužnici.

"Hvala policajcima što su pratili svaki trag", napisao je brat Starenove na Fejsbuku nakon što je pronađeno njeno telo. "Moja lepa sestro, mnogo ćeš mi nedostajati! Nebo je dobilo novog anđela i nismo prestali da te tražimo i našli smo te da te vratimo kući!... Nadam se da sediš sa dedom, pecaš i gledaš kako delfini lete visoko! VOLIM TE!"

Prema rečima njene porodice, majka troje dece se borila sa zavisnošću i trebalo je da ode na lečenje u aprilu, ali tamo nije stigla. Poslednji put je neko imao kontakt sa njom 21. aprila kada je telefonom razgovarala s ocem jednog od svoje dece.

Njen rođeni otac prijavio je njen nestanak 1. maja, a ubrzo je policija saznala da je navodno bila žrtvanasilja u porodici. Otac njenog sina je preneo istražiteljima da je rekla da joj je Džorgenson jednom omotao konopac oko vrata, a komšinicaa je prijavila da ju je videla sa crnim okom i crvenim mrljama na vratu.

Komšinica je pitala Starenovu da li želi da pozove policiju, ali joj je 33-godišnjakinja rekla: "To će samo pogoršati stvari."

Istražitelji su počeli da prikupljaju dokaze koji su ukazivali na sumoran ishod, počevši od bezbednosnog video snimka koji prikazuje Starenovu kako beži iz svog stana 21. aprila, a Džorgenson je vraća nazad, saopštila je policija.

Nikada više nije viđena na snimku. Ali Džorgenson je snimljen kako ulazi i izlazi iz stana 28 puta sledeće nedelje - a jednom je viđen kako nosi kofer i torbe u kamionetu svog cimera.

U stanu Starnove policija je pronašla prizor haosa: napuknuti televizor i mikrotalasna pećnica; čaršav povučen sa kreveta i isečeni jastučići; i krv na kauču, u dnevnoj sobi i u kuhinji za koju će kasnije otkriti da je žrtvina.

Upravnik zgrade u kojoj je živeo Džorgenson rekao je policiji da su se stanari oko 15. ili 16. maja žalili na smrad iz njegovog stana "kao da je nešto umrlo".

"Ubrzo nakon toga, menadžer i zaposleni u održavanju videli su Džorgensona kako nosi i vuče velike crne torbe za nošenje stvari iz stana. Međusobno su komentarisali da izgleda kao da Džorgenson 'nosi mrtvo telo'", navodi se u optužnici.

Džozef Džorgenson
Džozef Džorgensonfoto: St. Paul Police Department

Policija je kasnije pronašla krv u ormanu u stanu, zajedno sa "nedavnim aktivnostima crva", navodi se u optužnici. Pronašli su i dva ključa katanaca koji su odgovarali skladišnoj jedinici, gde zapisi mobilnog telefona pokazuju da je Džorgenson bio 18. maja.

Pored fizičkih dokaza, istražitelji su otkrili da je Džorgenson više puta koristio karticu Starenove za bonove za hranu, kupio veliku količinu sredstava za čišćenje i napravio neke neobične pretrage na Guglu.

21. aprila je tražio reč "vratni".

1. maja je tražio: "Šta policija radi sa prijavom nestale osobe".

3. maja je na Guglu je potražio "Kako da obrišem kolačiće sa Android telefona".

27. maja je ga je interesovalo: "Kako ukloniti gps sa trotineta".

Džorgenson je 4. juna na Guglu pronašao "kreč za zemlju". U optužnici je navedeno da se "kreč može koristiti za ubrzavanje procesa raspadanja tela i za smanjenje mirisa raspadanja".

Detektivi su rekli da su takođe pronašli dve preteće poruke koje je Džorgenson poslao Starenovoj dve nedelje pre nego što je nestala.

Tokom istrage ubistva Starena, policija je saznala da je još jedna, Fanta Ksajavong (33), poslednji put viđena sa Džorgensonom pre nego što je nestala u julu 2021. godine, navodi KARE.

Fanta Ksajavong
Fanta Ksajavongfoto: Printscreen/Facebook

Istraga tok slučaja je u toku.

Džorgenson je u pritvoru zatvora okruga Remzi. Prema sudskim podacima on bi pred sudijom prvi put trebalo da se pojavi u petak popodne.

Bonus video:

03:49

Ti mladi ljudi koji su počinili ubistvo, oni ne dočekaju duboku starost

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.