POZNATO STANJE PRILEPINA NAKON ATENTATA NA NJEGA: Rusi imaju tvrdnju da iza svega stoje ukrajinske službe
Zahar Prilepin, Foto: Aleksandar Jovanović

najnovije informacije

POZNATO STANJE PRILEPINA NAKON ATENTATA NA NJEGA: Rusi imaju tvrdnju da iza svega stoje ukrajinske službe

Permjakov je nakon toga pobegao sa lica mesta, ali su ga policajci uhapsili kada je izašao iz šume u blizini druge lokacije

Objavljeno:

Ruski pisac Zahar Prilepin koji je juče povređen u eksploziji, uspešno je operisan i uveden u veštačku komu, izjavio je gubernator regiona Nižnji Novgorod Gleb Nikitin.

On je na Telegram nalogu naveo da se Prilepin posle operacije nakratko osvestio, a da je potom uveden u medikamentozni san radi bržeg oporavka.

Rano ujutru u subotu automobil koji je vozio Zahar Prilepin dignut je u vazduh na autoputu u Nižnjem Novgorodu, prilikom čega je pisac zadobio prelome i potres mozga, a njegov vozač je poginuo.

Ruski istražni komitet saopštio je da je uhapšen osumnjičeni za ovaj napad Aleksandar Permjakov koji je navodno priznao da je delovao po naređenju ukrajinskih tajnih služba. Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je fotografije osumnjičenog.

On je, kako prenose ruski mediji, kazao da je aktivirao bombu sa daljine.

Permjakov je nakon toga pobegao sa lica mesta, ali su ga policajci uhapsili kada je izašao iz šume u blizini druge lokacije.

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) u međuvremenu je saopštila da ne može niti da potvrdi niti da negira umešanost u eksploziju automobila u kojoj je povređen ruski pisac Zahar Prilepin ili druge napade.

04:13

ZELENSKI UPLAŠEN ZA SEBE, NJEGOVO PITANJE PREMIJERU IZRAELA SVE GOVORI! Simić tvrdi: Atentat na Putina je NIJE MOGUĆ ZBOG OVOGA

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.