ZAHAROVA PROKOMENTARISALA ATENTAT NA PRILEPINA: Optužila je njih!
Marija Zaharova, Foto: Profimedia

teroristička ćelija

ZAHAROVA PROKOMENTARISALA ATENTAT NA PRILEPINA: Optužila je njih!

Auto sa Prilepinom dignut je u vazduh na autoputu u Nižnjenovgorodskoj oblasti

Objavljeno:

SAD i NATO s napravili još jednu međunarodnu ćeliju - kijevski režim, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu. Ona je tako prokomentarisala izveštaje o eksploziji automobila pisca Zahara Prilepina.

„Činjenica se obistinila: Vašington i NATO su nahranili još jednu međunarodnu terorističku ćeliju – kijevski režim. Bin Ladena, ISIS, sada Zelenski. Direktna odgovornost Sjedinjenih Država i Britanije“, napisala je ona i dodala da je moleći se za Zahara.

Auto sa Prilepinom dignut je u vazduh na autoputu u Nižnjenovgorodskoj oblasti. Vozač je poginuo, a pisac je povređen. Prema izvoru RIA Novosti, on ima potres mozga i prelome.

Istražni komitet je otvorio krivični postupak. Na lice mesta izašli su istražitelji i kriminolozi.

Russian media reports that on a highway in Nizhny Novgorod, a car with Zakhar Prilepin was blown up. Prilepin is an ultranationalist Russian writer and former Member of the State Duma of Russia. According to preliminary reports, Prilepin was seriously wounded, his driver died. pic.twitter.com/gQVPDmIsgw

Peskov: Ne zna se ko je kriv

Potparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao i da se još uvek ne zna ko je kriv za dizanje u vazduh automobila pisca Zahara Prilepina u Nižnjem Novgorodu, i da moramo sačekati informacije od agencija za sprovođenje zakona.

„Ovo je još nepoznato, sačekaćemo informacije od agencija za sprovođenje zakona“, rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li je reč o pokušaju ukrajinskih militanata.

(Espreso/RIA Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.